3 redenen waarom je paused squats moet doen! Ook voor thuis!

3 redenen waarom je paused squats moet doen! Ook voor thuis!

Ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op je beentrainingen als je:

Geen groeiprogressie hebt in de quads, hamstrings en bilspieren.
Als je heup en lage rugpijn ervaart.
Je niet sterker wordt in je normale squats


Waarom zou je deze squat techniek uitproberen? Hieronder zie je namelijk 3 redenen waarom je in ieder geval paused squats in je training moet opnemen en in ieder geval 1 per week moet uitvoeren.

Je kunt de oefeningen natuurlijk ook thuis doen met halters of een kettlebell.

Door verschillende squat oefeningen te doen, zoals de paused squat, zorg je voor 3 belangrijke punten hieronder:

#1 Krachtspanning

Paused squats zorgen ervoor dat je benen keihard moeten werken. Je benen kunnen nergens heen dus ze moeten wel. Er is geen momentum, geen kortere bewegingsvrijheid of iets anders dat die herhaling/rep gemakkelijker zou kunnen maken.

Het gevolg hiervan is dat die spanning in de loop van de tijd weer spiermassa opbouwt in je benen.

#2 Strek en stretch die heup buigers

Onze heup buigers, ook wel hip flexors genoemd, worden te strak door het vele zitten van tegenwoordig. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een kantoorbaan en zitten de hele dag, daar word je dus stijf van.

Dit veroorzaakt lage rugpijn en heuppijn. En 1 van de beste manieren om dit om te keren en geen pijn meer te voelen is door de squats te pauzeren op het moment dat je beneden bent.

Het werkt namelijk als een hybride vorm van PNF (proprioceptive neuromuscular facilitation).
Dat is een stretchmethode waarmee je je stretch reflex voor de gek houdt. Voor de volledige uitleg kun je hier klikken. Het is dus een stretchvorm dat tussen twee vormen inzit.

Stretchen doe je altijd op een comfortabele yoga/fitness mat:

Binnen 4 weken zal je ongetwijfeld merkbaar verschil zien en voelen in je flexibiliteit, wat weer voordelen geeft op langere termijn. Ook je vermogen om je benen te trainen neemt toe door het grotere bewegingsbereik bij oefeningen zoals squats en de legpress.

#3 Train de juiste houding

Veel mensen kunnen niet sterker worden op squats omdat ze simpelweg de verkeerde houding hebben. Aan de onderkant vallen ze naar voren omdat ze zwakker worden op dat punt en hun core niet sterk genoeg kan blijven.

Deze manier van squatten traint je dus om rechtop te zitten. Wat betekent dat als je zwaarder gaat, dat je de juiste manier van bewegen gaat gebruiken.

Probeer ze elke week voor gedurende 4 weken te doen in je trainingsroutine voor je benen, om het verschil te zien en te voelen. Probeer de paused squat met gewicht of zonder. Je gaat hoe dan ook vooruitgang zien door het effect van deze vorm van squatten.

Veel succes!

Groet,
Jeff

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.