4 voordelen van pre-workout

4 voordelen van pre-workout

In dit blog hebben we het over de pre-workout en het verkrijgen van resultaat door dit supplement. Veel mensen gebruiken Pre-Workout en zweren er goede resultaten mee te behalen. We gaan nu in op de voordelen die Pre-workout kan hebben, mits je je houdt aan de maximale dagdosering.

Pre-workout bestaat doorgaans uit meerdere aminozuren en aminozuurachtige stoffen zoals taurine, Beta alanine, creatine, citrulline, carnosine en cafeïne. Deze blend van verschillende stoffen zorgen voor verschillende voordelen bij het uitvoeren van explosieve krachtinspanningen.

Een aantal vragen:

Wat doet Pre-workout?
Dit supplement zorgt voor een BOOST in je training en vooral door de Taurine en Cafeïne. Meestal zit er een grote dosis van deze stoffen in dit supplement. De voordelen van dit supplement baseren we op de soort met Cafeïne.

Maakt Pre-workout het verschil?
Als we menigeen mogen geloven zeker. Het geeft je een grote BOOST om te trainen én draagt het bij in het herstel na je training, door de verschillende toegevoegde aminozuren.

Zorgt Pre-workout voor meer groei in spiermassa?
Ja, omdat je door dit supplement harder en intensiever kunt trainen. Wel moet je altijd luisteren naar je lichaam en nooit doorgaan met trainen bij pijn of blessures.

Is Pre-Workout een anabool?
Sommige stimulerende supplementen bevatten verboden ingrediënten die op de steroïden lijst staan. Voor wat nu de wetgeving betreft is het in Nederland geen verboden middel en dus geen anabool. Synephrine is bijvoorbeeld een verboden stof.

Maar weet wel dat bij elk middel voordelen en nadelen aanwezig zijn en dat je zelf altijd moet afwegen of het supplement bij je past qua training en doelstellingen.

Hieronder de voordelen van PRE-WORKOUT!

Voordeel 1: Meer kracht bij explosieve krachtinspanningen

Je hebt meer kracht als je dit supplement gebruikt. Ook ben je explosiever en is het perfect voor krachttraining en bodybuilding. Dit komt voornamelijk door de stoffen Taurine en cafeïne. Deze twee stoffen zorgen voor de boost omdat deze hoog gedoseerd zijn.

Voordeel 2: Je krijgt een BOOST en het zorgt voor herstel

Omdat dit supplement vrij snel inwerkt tussen de 15 en 30 minuten, zal je daarna vrij snel hard kunnen trainen. Zorg wel altijd voor een goede warming-up voor de training en een cooling-down na de training. Met die extreme boost ga je dus HARD. Door de verschillende toegevoegde aminozuren herstel je weer sneller na een intensieve training.

Voordeel 3: Meer POMP

Net zoals creatine alleen, zorgt PRE-WORKOUT ook voor maximale POMP. Vaak is creatine ook een toevoeging. Eigenlijk is het de mix van verschillende stoffen die zorgen dat er veel bloed naar de spieren wordt gepompt die je traint en dat zorgt voor maximale POMP.

Voordeel 4: Meer SPIERMASSA?

Ja, je zult meer en sneller spiermassa opbouwen omdat je, zoals gezegd, harder, intensiever en zwaarder kunt trainen. Daarnaast herstel je sneller door de toegevoegde aminozuren.

Mijn ervaring:

Ik heb zelf ook regelmatig Pre-workout gebruikt in het verleden en ik vond de BOOST en de POMP altijd een hele fijne ervaring. Wel moet ik zeggen dat ik een gevoeligheid voor cafeïne heb. Je daarom wel bewust moet zijn van de hoeveelheid cafeïne en hoe jij daarop reageert.

Je kunt ook kiezen voor supplementen zonder cafeïne en dat is zeker een uitkomst. Er zijn andere stoffen toegevoegd in plaats van cafeïne namelijk; bepaalde stoffen van planten, specerijen zoals rode/zware peper en groene thee extract.

Al en met al kan ik stellen dat het een goede aanvulling kan zijn om nog harder te kunnen trainen. Wel raad ik aan om net zoals met creatine stopweken in te lassen zodat je organen ook weer tijd krijgen om te herstellen van hoge doseringen cafeïne. Afwisselen en met mate gebruiken is altijd een goed uitgangspunt.

Binnenkort zal ik een review schrijven over een PRE-WORKOUT !

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.