Dit zijn de 5 beste buikspieroefeningen die er bestaan!

Dit zijn de 5 beste buikspieroefeningen die er bestaan!

Buikspieren, iedereen heeft ze maar lang niet iedereen ziet ze. Maar hoe komt dat nou? Buikspieren verdwijnen namelijk al snel onder een dekentje van vet. Vet wat zich ophoopt rond de buik zorgt ervoor dat jij die buikspieren niet ziet.

We kunnen trainen, trainen en nog eens trainen om die buikspieren te laten ontwikkelen en dan maar hopen dat we ze te zien krijgen, maar dat valt vies tegen.

Als jij je buikspieren wil gaan trainen, is het ook noodzakelijk om het vet rondom je middel te verliezen. En als je ze niet wil zien zou ik in ieder geval compound oefeningen blijven doen om je romp sterk te houden.

Maar wat zijn goede oefeningen voor de buikspieren?

In dit blog deel ik de 5 beste buikspieroefeningen met je die jouw buikspieren laten groeien!

Oefening 1: De V-crunch met Kettlebell

Deze oefening doe je liggend op een matje en je gebruikt een kettlebell van 5-10 kg. Je pakt de kettlebell vast en gaat in de beginpositie liggen en dat is helemaal gestrekt. Vervolgens houd je de kettlebell vast en ga je in een V vorm naar je voeten toe.

Zorg dat je armen en benen gestrekt blijven om de oefening goed uit te blijven voeren. Je blijft de focus houden op 1 punt, op bijvoorbeeld het plafond.

Oefening 2: Knee raises met dumbbell

Je gaat hangen aan een rechte stang of buis en je gebruikt een dumbbell van 7-10 kg. Deze klem je tussen je voeten om zo de dumbbell vast te kunnen houden. Je gaat vervolgens in een rechte lijn met je knieën richting je borst op en neer.

Oefening 3: De abwheel

De welbekende oefening van het wieltje met twee handvatten. Je gaat met je knieën op een matje zitten en je pakt de abwheel vast met beide handen. Vervolgens rol je voor jezelf uit met een rechte rug kijkend naar beneden. Tegelijkertijd span je je buikspieren aan en je gaat weer terug in een vloeiende beweging richting je knieën.

Oefening 4: Planking

Planken is voor vele onder ons ook geen vreemde. Wel wordt deze oefening vaak onderschat en dat maakt deze een prima oefening om in je training mee te nemen. Ook hiervoor heb je een matje nodig.

Je gaat op je ellebogen steunen (voorligsteun) en je ellebogen staan in lijn met je schouders. Schouders breng je iets omhoog, je rug recht, je benen en je voeten op schouderbreedte en je steunt op je tenen.

Je houdt deze houding vast én je spant tegelijkertijd je buik, benen en billen aan.

Oefening 5: Gymbal crunches

Voor deze oefening heb je een gymbal nodig. Je gaat met je onderrug/middenrug op de bal liggen en je voeten staan stevig voor je op de grond. Vervolgens ga je vanaf je romp en borst naar boven en herhaalt dit meerdere malen. Het zijn echt crunches maar dan op een gymbal. Wanneer het gaat branden ga je uiteraard door, want vanaf dat moment begint het tellen!

Bekijk hier nog extra 10 buikspieroefeningen!!

Hulp nodig?

Je kunt mij natuurlijk altijd berichten via social media of via een reactie onderaan dit blog. Ook is Youtube altijd een mooi platform om de oefeningen goed te bekijken.

Succes!

Wil je een stapje verder? Kies dan voor het Droog Trainen Protocol!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.