Dit moet je NIET doen als je wilt afvallen! 5 DONT’S!

Dit moet je NIET doen als je wilt afvallen! 5 DONT’S!

Ik heb nu al een aantal blogs geschreven over gewicht verliezen voor Body en Mind Succes. En dat blijven we natuurlijk doen om jou als lezer te inspireren om je doelen echt te bereiken.

Wat we blijven zeggen is dat het geen dieet hoeft te zijn of iets waar je het zo moeilijk mee krijgt dat je uiteindelijk wel moet opgeven. Het moet juist een manier van leven worden en makkelijk vol te houden zijn.

Het draait ook om ‘balans’ tussen lichaam en geest. Want vaak als we ons minder fijn voelen, hebben we ook meer zin om ongezonde dingen te eten. Heb je meer balans in je leven en zijn je gedachten synchroon aan je lichaam, dan denk je hier niet eens aan.

Laten we het hebben over wat je NIET moet doen als je wilt afvallen.

Lees dus snel verder!

Don’t 1: Stoppen met eten

Sommige mensen willen zo graag afvallen wat zorgt dat ze praktisch niets meer gaan eten. Doe dit niet! Af en toe vasten is heel goed voor je lichaam, maar structureel niets meer of ontzettend weinig eten werkt alleen maar de andere kant op.

Je lichaam zal in spaarstand gaan en alles wat je toch eet opslaan als vet. Je zult misschien eerst wel wat vet verliezen maar zodra je lichaam in de gaten heeft dat je geen energie meer binnenkrijgt, gaat alles op een laag pitje. Dit geldt ook voor je organen.

Don’t 2: Obsessief gaan sporten

Je gaat 7 keer per week naar de sportschool en doet aan krachttraining of je gaat 7 keer per week hardlopen enz. Misschien ga je zelfs wel 2 keer per dag 2-3 uur knallen. Doe dit niet!

Waarom niet? Omdat je dit niet gaat volhouden, geloof mij. Dit ga je niet volhouden zonder een doel, gekoppeld aan een plan. Je moet een doel hebben waarom je traint en een plan hebben waar je elke seconde op kunt terugvallen.

Je kunt nog zo enthousiast en vol power er tegenaan gaan, maar je loopt al snel tegen een plafond aan als je geen helder doel voor ogen hebt. Ja, maar ik wil afvallen, dus ga ik zoveel mogelijk sporten. Je zal gewicht verliezen en fit gaan worden, maar dit is voor de korte termijn. Je wilt namelijk duurzaam gaan sporten en leven, dus kiezen voor de lange termijn. Toch?

Don’t 3: Ongezonde dingen eten

Het is heel makkelijk om uit te rekenen hoeveel calorieën je nodig hebt per dag. Je kunt dan gaan denken: hmm 2500 kcal per dag?? Dan ga ik 2x per dag eten, bijvoorbeeld in de ochtend en avond en dan eet ik wat ik wil zolang ik maar niet over die 2500 kcal kom.

Stop! Hier ga je ook niet voor de lange termijn visie. Je zult zelfs kunnen afvallen met een pizza dieet, maar wil je dat? Het belangrijkste is dat je goed voor je binnenkant zorgt, dus zo gezond mogelijk met alle mogelijke vitamines, mineralen, antioxidanten en overige voedingsstoffen.

Op die manier bouw je aan de binnen en buitenkant van je lichaam, want je lichaam is je tempel. Daarbij behaal je veel betere resultaten. Los van alle nadelen dat bewerkt voedsel heeft.

Don’t 4: Te eenzijdig gaan eten

Bovenstaande don’t laat het al een beetje doorschemeren. Variatie is echt heel belangrijk in een levensstijl. Niemand kan gezond blijven op alleen crackers, komkommer en water.

Gelukkig leven we in een wereld waar we keuze hebben in onze voedingsmiddelen en soms teveel keuze. Maar toch kunnen we kiezen om te variëren met ons voedsel waardoor we verschillende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. Probeer dus te variëren

Don’t 5: Een dieetplan volgen

Dit is denk ik nog wel het verkeerde wat je kunt doen als je op een duurzame manier wilt afvallen en het ook langer wil gaan volhouden. De standaard dieet schema’s kunnen namelijk nooit afgestemd zijn op jouw persoonlijke behoefte.

Dit heeft te maken met allergieën, intoleranties, smaak, budget enzovoorts. Voor iedereen is dit maatwerk en daar zou je op z’n minst voor moeten kiezen.

Ik heb bijvoorbeeld ervaring met het Droog Trainen Protocol van de Droog Trainen Academie. Hier leer je zelf alle kneepjes om zelf een gezonde manier van leven te ontwikkelen. Kneepjes die je leert van de beste in het vak.

Benieuwd? Klik dan vrijblijvend op de knop hieronder!

2 gedachten over “Dit moet je NIET doen als je wilt afvallen! 5 DONT’S!”

  • Hoi Remco,
   Klopt. De spiegel laat je inderdaad verandering zien, maar een weegschaal geeft informatie. En eigenlijk ook niet meer dan dat. Echt een vijand is het niet. Wat gebeurt is dat veel mensen er heel veel waarde aan geven en zo psychisch in een weegschaal syndroom komen.
   Groet,
   Jeff
   Body en Mind Succes

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.