5 fouten die je NIET moet maken tijdens je training!

5 fouten die je NIET moet maken tijdens je training!

Welke dingen moet je nou eigenlijk niet doen tijdens je training? Je wilt alles uit je training halen, maar toch voelt dit achteraf niet zo. Soms heb je natuurlijk dagen waarin je minder energie hebt of dat je niet zo lekker in je hoofd zit. Maar ongeacht die omstandigheden zijn er dingen die je echt beter kunt laten.

In dit blog deel ik 5 dingen met jou je die NIET moet doen tijdens je training. Het is natuurlijk de ervaring die ik heb meegemaakt. Maar jij kunt er je voordeel mee doen door deze fouten zelf niet te maken. Of het echt fouten zijn laat ik in het midden maar het zijn in ieder geval dingen die niet handig zijn om te doen.

Lees snel verder!

Fout 1: Je laten afleiden

Als je gaat trainen in een sportschool zullen daar ook anderen zijn die trainen. Anderen met verschillende persoonlijke waarden en motivaties. Zo zullen mensen met gewichten gooien, lawaai maken, verkeerd trainen en gesprekken houden die je hoort je irriteert. De kunst is om je niet te laten afleiden en in opperste concentratie te blijven trainen.

Iedereen komt daar met 1 hetzelfde doel, maar de uitvoering daarvan zal in de meeste gevallen heel verschillend zijn. Een tip: Draag een koptelefoon met je favoriete trainingsmuziek.

Fout 2: Verkeerde kleding

Zie je ze al lopen? Mensen die direct vanuit het werk naar de sportschool komen in nog delen van hun werkkleding! Dat kan echt niet. Maar goed het gaat om jou! Draag comfortabele sportkleding zoals een ademend sportshirt, korte broek en sportschoenen. Ga je je benen trainen? Draag dan schoenen met een vlakke zool. Dit zorgt voor stabiliteit.

Tip: Als je goede kleding draagt zal je minder snel last krijgen van je zweet en de warmte. Ook kun je de bewegingen soepeler en fijner kunnen uitvoeren.

Fout 3: Je telefoon

Ik zie zoveel mensen trainen! O nee, met hun telefoon spelen in de sportschool. Waarom kom je naar de sportschool? Om te trainen toch en niet om continu op je telefoon te kijken. Tuurlijk kan je af en toe een filmpje maken, foto schieten of een ander nummer op spotify kiezen, maar laat je telefoon tijdens het trainen verder met rust of beter nog, als het kan in je kluisje.

Tip: Lukt dit niet, zet je telefoon op stil en ga hard trainen. Het zorgt alleen maar voor afleiding en dat komt je training echt niet ten goede.

Fout 4: Géén schema voorbereiding

Je staat klaar om te gaan trainen en dan denk je.. Wat ging ik vandaag ook alweer trainen?? Dat is niet zo handig want dan moet je ter plekke even een schema gaan bedenken, tenzij je altijd hetzelfde doet want dan weetje het wel. Je gewicht aantallen waarschijnlijk niet.

Tip: schrijf de avond van te voren je schema op of zet dit in je telefoon. Zo hoef je niet na te denken wat je wilt trainen. Dat scheelt enorm veel tijd en frustratie. Daarnaast kun je je vooruitgang bijhouden.

Fout 5: Je training niet afmaken

Wat geeft nu meer voldoening dan op het eind van je training een grote dikke vette krul in je schrift te zetten? Of een check in je fitnessapp te plaatsen? Je hebt je training voltooid. Dan ga je toch met een voldaan gevoel naar huis of je werk, toch?

Tip: Als het zo ontzettend druk is op de sportschool waardoor je je laatste borstoefening niet kunt doen op een halterbankje, wees dan creatief! Doe een vergelijkbare oefening op een machine of doe deze op een matje. Laat die hersenen dan toch nog even kraken! Op die manier maak jij je training af en verlaat je met een lekker gevoel de sportschool!

Hulp bij krachttraining?

Wil je een echte BAAS worden en blijven op het gebied van TRAINEN en GEZOND LEVEN?
Check het Droog Trainen Protocol via onderstaande buttons!

Ter afsluiting

Dit waren 5 fouten of onhandigheden die je beter kunt laten. Heb je zelf nog op of aanmerkingen? Laat ze gerust weten in de reacties hieronder! Dat stel ik echt op prijs. Hele goede tips zijn altijd heel waardevol. Voor mij en voor een ander.

Succes!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.