5 ontstekingsremmende tips voor een gezonde leefstijl!

5 ontstekingsremmende tips voor een gezonde leefstijl!

Het verminderen van een ontsteking is heel belangrijk voor je gezondheid en het herstel, vooral als je ouder wordt. Dat wordt op de dag van vandaag zwaar onderschat en vind ik dit heel waardevol om met je te delen. De vraag; Wat is de beste ontstekingsremmer? Hier vind je het antwoord!

Ik ben altijd een voorstander geweest om slim te zijn en voor de lange termijn voor je lichaam te zorgen. Daarom ga ik nu 5 tips met je delen die ontstekingen kunnen helpen verminderen of zelfs voorkomen.

Ben je benieuwd hoe jij deze ontstekingsremmende tips kunt toepassen? Lees dan snel verder!

Omega 3 vetzuren

Aanvulling met omega 3 vetzuren – Algenolie of visolie is hier een prima alternatief voor als je bijvoorbeeld weinig vette vis eet zoals haring, makreel en kabeljauw. Het beter in balans krijgen van je omega 3 en omega 6 (naar omega 3 vetzuren) kan je helpen om ontstekingen te verminderen of te voorkomen.

Omega 3 vetzuren zorgen voor een gezond gezichtsvermogen, hersenen, hart en bloedvaten. Daarnaast zorgen ze voor de aanmaak van essentiële endorfines in je lichaam zoals dopamine en serotonine. Door een goede aanvulling van Omega 3 in de vorm van algenolie of visolie, blijf je gezond en vitaal.

Kurkuma en Bioperine

Gebruik kurkuma in de combinatie met bioperine. Dit is heel goed voor je lever en je immuunsysteem. Wat doet bioperine? De bioperine zorgt ervoor dat de darmcellen meer ontspannen en dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen.

Kurkuma+Bioperine heeft ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen. Daarnaast is het ontzettend goed voor je immuunsysteem.

Gefrituurd voedsel

Eet geen gefrituurd voedsel dat is gekookt in olie van lage kwaliteit, dit zorgt meestal dat je darm geïrriteerd en ontstoken raakt. Misschien is het je wel eens opgevallen dat je na ongezond eten last van je maag kreeg of last had van een opgeblazen gevoel? Dat is namelijk waarom. Ga voor een gezonder alternatief voor koud geperste biologische kokosolie.

Eet minder zuivel

Veel mensen hebben problemen met het verwerken van zuivel in hun lichaam, vooral als dit met grote hoeveelheden wordt gegeten. Zelf ervaar ik ook de voordelen van minderen met zuivel en dit merk je vooral aan je buik en darmen.

Voor de krachtsporters onder ons is whey poeder een goede, snelle bron van proteïne, maar dit bevat melk en dus lactose (melksuikers) juist deze stof kan veel ellende geven. Deze proteïne poeder is ideaal als je minder of geen zuivel wil eten maar toch je proteïne inname hoog wilt houden.

Intolerantie test

Heb je klachten? Dan is een intolerantie test aan te raden. Dit kun je zelf doen met deze test of via een verwijzing bij de huisarts. Als je weet waar je intolerant voor bent, dan is de kans veel kleiner dat je darm ontstoken raakt en dat je veel specifieker kunt eten zonder problemen.

Meer inspiratie en tips?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.