5 tips voor een gezonde leefstijl!

5 tips voor een gezonde leefstijl!

In het vorige blog kon je lezen wat de voordelen zijn van een gezonde leefstijl. Je weet wat een gezonde leefstijl voor je kan betekenen voor nu, maar ook voor later. Het is niet zo dat je nooit meer iets ongezonds kan eten of doen, maar het is wel heel belangrijk om een gezonde basis te ontwikkelen.

Maar hoe begin je daarmee? In dit blog geef ik je 5 tips om gezonder te leven. Deze tips kunnen je weer bewust maken van wat je al wél doet of wat je nog meer zou kunnen doen.

Lees dus snel verder!

Tip 1: Onderneem actie!

De belangrijkste tip die er bestaat is dat je direct actie kan ondernemen. Het is nooit te laat om te beginnen met gezonder leven. Begin met sporten, let op wat je eet en probeer bewust te worden van je bedtijden.

Begin wel met kleine stapjes. Ineens obsessief gaan sporten is niet handig want dit veroorzaakt meestal blessures of ineens helemaal geen suiker meer eten leidt tot ontwenningsverschijnselen. Maak kleine stapjes hierin. Bouw het sporten op en bouw suiker met kleine stapjes af.

Tip 2: Schrijf het voor jezelf op

Schrijf op wat je wilt veranderen en plak dit op een plek die je elke dag ziet. Zo herinner je jezelf dagelijks aan je doelen en waar je het voor doet. Je doet het voor jezelf en tegelijkertijd inspireer je misschien wel anderen zoals bijvoorbeeld je vrienden of kinderen.

Heldere doelen geeft je richting maar ook meer motivatie en energie om het vol te houden.

Tip 3: Deel je visie met gelijkgestemden

Omring je met de mensen die ook zoals jij denken. Deze mensen steunen je als je het moeilijk krijgt en andersom. Als jij op een gegeven moment een familielid tegenkomt en die zegt; je moet nu echt niet meer afvallen of gespierder worden, is een vorm van jaloezie. Zij willen ook wat jij doet, maar hebben niet de mindset zoals jij die wél hebt.

Als jij iemand tegenkomt in hetzelfde proces zal je elkaar positief beïnvloeden om door te gaan met waar je mee bezig bent: Gezonder leven!

Tip 4: Ruim op!

Misschien gek dat ik deze tip noem, maar ruim je huis op en zorg ervoor dat je overtollig huisraad naar de kringloop brengt en je keukenkastjes ontdoet van ongezonde dingen zoals snoep, koek en chips.

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd en je steunt een goed doel. Als je ongezonde dingen weg doet, zal je zien dat de verleiding minder is om te snoepen.

Ben je verder in het proces van gezonder leven, dan merk je dat je sterk genoeg bent om het lekkers in de kast te laten liggen.

Tip 5: Geef nooit op!

Je gaat het moeilijk krijgen, neem dat van mij aan. Je gaat vaak denken dat je wel een keer wat ongezonds kan eten en vervolgens zit je weer in een ongezond patroon. Mag ik dan niks meer lekkers eten? Ja, tuurlijk wel, maar het is belangrijk om eerst een gezonde basis te krijgen die je makkelijk volhoudt, zonder honger.

Dat is maatwerk, wat heb je nodig wat betreft het aantal calorieën en dergelijke. Heb je in je systeem hoeveel je kunt eten, dan kan je steeds beter inschatten wat past en niet past.

Ook al ga je een dag helemaal de mist in, dan nog is dit nog geen reden om  de handdoek in de ring te gooien. Elke dag is weer een nieuwe kans om door te gaan met gezonder leven.

In het Droog Trainen Protocol ga je heel gedisciplineerd bezig met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl maar wel op een manier die bij jou past. Mijn ervaring is dan ook dat deze cursus/training ontzettend veel tools geeft om een basis te maken en vol te houden, zonder moeite.

Tools om een goede basis te leggen voor een gezonde leefstijl en daar training aan toe te voegen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.