Wat kan je extra energie geven voor krachttraining? 5 tips!

Wat kan je extra energie geven voor krachttraining? 5 tips!

Wat te eten voor het trainen? Of wat te drinken voor het trainen?

Trainen op een lege maag werkt niet altijd even goed voor iedereen. Sommige zweren erbij omdat dit goed zou zijn om je vet aan te spreken en te verliezen (als dit een doel is natuurlijk).

Ik heb met en zonder eten geprobeerd te trainen maar bij krachttraining is het niet handig om dit zonder voeding te doen. Waarom? Je kunt dan simpelweg niet het maximale uit je training halen.

Daarbij is het eigenlijk altijd verstandig om een eiwitrijke maaltijd te eten voor je gaat trainen. Hoelang voor je krachttraining moet je eten? Ongeveer 1-2 uur voor je training een goede maaltijd eten gaat meestal zonder gevolgen, zoals te weinig energie hebben.

Ook is het de vraag of je in de ochtend, middag of avond gaat trainen. Timing van je voeding is dan ook weer belangrijk. Ga je bijvoorbeeld in de avond trainen, dan zou je in de ochtend of middag prima ook wat vetten kunnen eten. Je lichaam heeft dan de tijd om je voedsel te verteren.

Ga je in de ochtend trainen? Houd het dan bij eiwitten en koolhydraten. Je lichaam kan dit sneller opnemen en de koolhydraten inzetten om te trainen.

Drink ook in ieder geval altijd een halve liter water voor je gaat sporten. Je verliest namelijk vocht door het sporten en zo heb je gelijk een buffer.

Mis je soms de lichamelijke energie om te trainen? Houd je niet van pre-workout?
Dan lees je in dit blog 5 tips om te knallen en alles uit je training te kunnen halen!

Tip 1: Drink een kopje koffie

Alleen als je koffie lekker vindt natuurlijk! In een gemiddeld kopje koffie zit 80-100 mg cafeïne. Cafeïne is een opwekkende stof die je gehele zenuwstelsel een boost geeft. Dus ook lichamelijk. Door deze boost word je meer energieker en kan het je net even wat meer geven in je training.

Tip 2: Groene thee met gember, honing en citroen

Houd je niet van koffie? Dan is groene thee met gember, honing en citroen ook echt een aanrader. In groene thee zit theïne en dat is vergelijkbaar met cafeïne qua werking. Het geeft je energie!

Gember is een krachtige wortel, pittig van smaak, ontstekingsremmend en opwekkend. Goede honing is een bron van koolhydraten en citroen een bron van vitamine C. De combinatie maakt het een goede pre-workout drank.

Tip 3: Magere kwark met 70% pure chocolade

Magere kwark is vol goede eiwitten en chocolade bevat theobromine en cafeïne. Deze stoffen in de chocolade werken opwekkend en opbeurend. Ook is het wetenschappelijk bewezen dat pure chocolade met minimaal 70% cacao goed is voor je humeur.

Gebruik 1-2 blokjes pure chocolade die je fijn maakt en door je kwark roert.

Tip 4: Havermout met banaan en kaneel

Havermout zit boordevol complexe koolhydraten en vezels. De koolhydraten die langzamer verteren en je langer van energie kunnen voorzien. In banaan zitten veel voedingsvezels, kalium en zetmeel. Tijdens het rijpen wordt het zetmeel omgezet in suikers. Echt een energiebom dus.

Kaneel is niet alleen lekker, het is bevat ook voordelen zoals het remmen van bepaalde bacteriën en schimmels. Het houdt je dus gezond en het maakt de havermout extra lekker.

Tip: Doe er voor extra eiwitten een schep Whey Isolaat doorheen.

Tip 5: Neem een Whey Shake

Neem voor het trainen een goede Whey Isolaat Shake! Doe er eventueel een banaan doorheen en wat pure cacaopoeder. Zelf shake ik altijd met de Whey Isolaat Naturel en doe ik hier standaard een bevroren banaan doorheen. Wel in de blender uiteraard!

Benieuwd naar andere tips en inspiratie op het gebied van gezondheid?
Check deze blogs hier!

Bedankt voor het lezen van dit nieuwe blog en tot snel!

Je kunt Body en Mind Succes ook volgen op INSTAGRAM!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.