5 voordelen van een gezonde leefstijl!

5 voordelen van een gezonde leefstijl!

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk of je nu jong of oud bent. Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we ons zelf heel gemakkelijk kunnen verliezen in bijvoorbeeld een slecht voedingspatroon.

Een slecht voedingspatroon bestaande uit veel suikers en vetten die weer leiden tot een compleet ongezonde leefstijl. Dit gaat vaak in kleine stapjes wat uiteindelijke leidt tot grote ongewenste narigheden zoals overgewicht en in het minste geval ziektes.

In dit blog lees je 5 voordelen die jou kunnen motiveren om een gezonde leefstijl te blijven volhouden!

Voordeel 1: Je bent minder vaak ziek

Heb je een gezonde leefstijl waarin je goed voor jezelf zorgt. Wat inhoudt; dat je gezond eet, voldoende sport of beweegt en voldoende slaapt.
Dan is je weerstand beter dan de meeste mensen.

Je huid, haar en nagels zien er mooi en gezond uit en je wordt vaak gespaard doordat je niet verkouden wordt of de griep te pakken krijgt.

Voor de lange termijn zorgt gezonder leven dat je minder kans op kanker, hart en vaatziekten en diabetes hebt.

Voordeel 2: Méér energie

Je hebt veel meer energie als je gezonder leeft en deze leefstijl blijft volhouden. Dat komt doordat je bewust bezig bent met wat je doet, wat je eet en drinkt, hoe vaak je beweegt en hoeveel je slaapt. Je neemt bewuste keuzes in je leven die direct invloed hebben op je leven, dus gezondheid. Je kunt meer doen op je werk, in je privé en dat maakt alles een stuk fijner.

Voordeel 3: Een gezond gewicht

Heel veel mensen ervaren problemen om een gezond gewicht te behouden en dat is ook niet heel gek in een wereld vol lekkere, maar ongezonde dingen. Als je een gezond gewicht hebt, wat betekent dat je géén last hebt van je lichaam, zal je ook de andere voordelen van gezond leven gaan ervaren.

Met last hebben van je lichaam bedoel ik bijvoorbeeld: snel uitgeput zijn, moeilijk kunnen ademen na inspanning, niet ver kunnen lopen/fietsen, je eigen tenen niet kunnen zien, je veters niet kunnen strikken, jezelf lelijk vinden enz enz.

Voordeel 4: Je zult een betere stoelgang hebben

Lekker naar de wc kunnen gaan is zeker geen overbodige luxe. Veel mensen krijgen niet genoeg vezels binnen. Bijvoorbeeld door het minder of niet eten van gezonde vezelrijke producten en daardoor hebben ze last van obstipatie. Lekker kunnen poepen is dus een heel groot voordeel. De perfecte drol kunnen we zien als een mooie gladde worst.

Voordeel 5: Mentaal in balans zijn

Je zult veel minder stress hebben in je leven en balans krijgen tussen je lichaam en geest. Door gezond te leven ga je voelen en ervaren dat bijvoorbeeld een gezond gewicht jouw meer zelfvertrouwen geeft.

Als je meer gezondheid tot je neemt in de vorm van voeding, bewegen en rust, zal dat balans vormen in je leven. Mentaal en lichamelijk in balans zijn is een heel groot voordeel van een gezonde leefstijl.

Maar hoe kan ik gezonder leven?

Je hebt natuurlijk een basis om dit te doen maar toch is het voor iedereen weer maatwerk. Het is een manier van leven die je eigen moet maken om het voor langere tijd of zelfs een life-time vol te kunnen houden.

In dit blog lees je de voordelen van een gezonde leefstijl en in de volgende blog lees je tips je kunt gebruiken om te beginnen met gezonder leven.

Blijf Body en Mind Succes dus volgen! (Instagram) Meer tips? Klik hier!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.