5 voordelen van minder suiker eten

In dit blog 5 voordelen van minder suiker eten.

We willen zo gezond mogelijk leven, althans dat is de intentie van jou, van mij en iedereen die je kent. Alleen word het ons ongelooflijk moeilijk gemaakt in een wereld van consumptie en gemak. Gelukkig is niets onmogelijk en kan je wel degelijk minder suiker eten dan de wereld je laat denken.

Kan je leven zonder suiker?
Suikers in natuurlijke voedingsmiddelen zoals groenten en fruit zijn onvermijdelijk en in essentie zeker niet slecht. Je hebt deze gezonde vorm van suiker (koolhydraten) zelfs nodig. Wat je niet nodig hebt zijn de bewerkte of anders gezegd de toegevoegde geraffineerde suikers.
Ja, je kunt leven zonder de ‘slechte’ suikers!

Waarom zou je geen suiker eten?
Geraffineerde suikers vind je bijna in alle bewerkte voedingsmiddelen terug. Het is een relatief goedkope stof om voeding op smaak te brengen of te conserveren. Vaak nemen deze slechte suikers de plaats in van de gezondere stoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Suikers kunnen dus zelfs voor tekorten zorgen in je lichaam en zelfs aandoeningen zoals diabetes veroorzaken.

In dit blog geef ik je 5 voordelen die je gaat ervaren als je meer gaat letten op wat je eet en vooral let op de toegevoegde geraffineerde suikers.

Let’s GOO!

Voordeel 1: Je wordt energieker

Nog even voor de goede orde; we hebben het over de slechte toegevoegde suikers. Deze suikers maken je moe en futloos. Ken je het gevoel nadat je een melkchocoladereep hebt opgegeten?
Dat dus! Minder suiker zorgt voor meer (gezonde) energie die je haalt uit gezonde voeding.

Voordeel 2: Je wordt fitter en vrolijker

Geraffineerde suiker is letterlijk gif! Je kunt het eens of oneens met me zijn, maar ik vind dat suiker toxisch is en dat je dit zo min mogelijk moet eten. Op z’n tijd is het helemaal niet erg maar structureel suiker in de vorm van bijvoorbeeld chocolade eten (melk) of suiker in je koffie is echt toxisch voor je lichaam en geest. De kant van minder suiker eten is een fitter gevoel en vrolijker door het leven gaan!

Voordeel 3: Je verliest gewicht

Een heel mooi voordeel is dat je afvalt op een gezonde en vooral duurzame manier (lange termijn). Door minder suiker te eten ga je gebruik maken van de vetreserves die je hebt opgebouwd in je lichaam. Je spreekt dus letterlijk je vet aan en breekt dit op een natuurlijke manier af. Je verliest dus gewicht! Win-win dus!

Vitamines en supplementen online kopen

Voordeel 4: Je gaat minder snoepen

Probeer maar eens een maand minder suiker te gaan eten en je zult al snel merken dat je minder gaat snoepen. Ook heb je minder trek en behoefte in zoetigheid. Je zult minder eten en dat zal ook weer zorgen voor gezond gewichtsverlies.

Voordeel 5: Het vermindert de kans op dodelijke aandoeningen

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om je bewust te worden van je suiker gebruik. In wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat kankercellen gevoed worden door geraffineerde suikers (de ongezonde suikers) en dat kanker een potentiele ziekte wordt als je structureel slechte suikers eet.

Ook kan het teveel aan suiker zorgen voor de ontwikkeling van diabetes type 2 en zorgt het voor schrijnende gevallen van overgewicht. Zelfs overgewicht dat kan leiden tot de dood. Erg heftig.

Samengevat

Geraffineerde suikers vind je overal terug in onze voedingsmiddelen. Helaas schuilt hier een heel verdienmodel achter en verdienen mensen geld met deze vorm van handel. Suikers kunnen veel schade aanrichten maar je kunt het tij keren als je op tijd bewust wordt van je suiker inname. Persoonlijk neem ik zo af en toe ook een reep chocolade (70% met zo min mogelijk suiker) of eet ik ook wat chilisaus, waar overigens ook veel suiker in zit.

Het gaat om de balans uiteindelijk, maar weet dat (teveel) suiker voor veel ontwrichting in je leven kan zorgen (mentaal en lichamelijk) en dat je er zelf bij bent of je dat toelaat of niet.

Tot de volgende!

Jeff
Body en Mind Succes

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.