Dit zijn 5 voordelen van trainen met losse gewichten!

Dit zijn 5 voordelen van trainen met losse gewichten.

Vroeger waren de super-de-luxe apparaten er nog niet en waren er alleen nog maar losse gewichten zoals dumbbells, halterstangen en schijven. Op enkele hele simpele machines, kon je alleen op deze manier trainen.

Waarom trainen met losse gewichten?
Ten eerste zijn ze ruimtebesparend (makkelijk voor thuis) en kan je ongelooflijk veel afwisselen in bewegingen en oefeningen. Daarnaast zijn er nog vele voordelen.

In dit blog ga ik 5 voordelen met jou delen die je moet weten over het trainen met losse gewichten.

Lees snel verder!

Voordeel 1: Je motoriek wordt beter

Losse gewichten moeten eigenlijk de basis zijn van elke training die je doet. Dumbbells bijvoorbeeld, die je in de sport school vindt maar ook gemakkelijk thuis kan houden.

Je balans tijdens het trainen wordt beter, je coördinatie en je senso motoriek. Je coördinatie wordt beter doordat je traint om meerdere spieren beter te laten samenwerken. Je balans is het evenwicht die hebt tijdens het trainen.

Je senso motoriek of anders gezegd je vermogen om te bewegen wordt aanzienlijk beter door het trainen met losse gewichten. Je gebruikt namelijk stabiliserende spieren en functies.

Voordeel 2: Meer POWER

Je krijgt veel meer kracht door het trainen van losse gewichten. Zoals je in voordeel 1 al hebt gelezen gebruik je meer dan alleen je spieren. Dit zorgt voor meer kracht in de spieren die je traint en andere omliggende spieren. Je traint je spieren, spiervezels en de stabiliserende spieren en functies die gezamenlijk zorgen voor meer kracht

Voordeel 3: Meer focus

Als je op een machine zit, hoef je eigenlijk niet heel veel focus te hebben. Je kunt net wakker zijn en bij wijze direct op een apparaat gaan zitten. Doordat je traint met losse gewichten moet je automatisch meer focus hebben en letten op wat je doet (denk aan balans en coördinatie).

Een bijkomend voordeel is doordat je de focus legt op 1 spiergroep, deze spiergroep sneller gaat groeien. Probeer bij elke spiergroep extreem te focussen op die spiergroep en dat je echt voelt dat je die spier traint.

Voordeel 4: Losse gewichten zijn flexibel

Apparaten zijn zeker goed en functioneel, maar wat apparaten niet hebben is de flexibiliteit. Apparaten kan je beperkt op een aantal dingen afstellen zoals de hoogte en lengte. Losse gewichten zijn zelfs te gebruiken bij blessures.

Kun je bijvoorbeeld de schouderpress niet uitvoeren doordat deze pijn doet en de Arnold press lukt wél, dan kan je toch je schouders blijven trainen. Dumbbells of halters kun je draaien, omkeren, kantelen en noem het maar op: Flexibel dus.

Voordeel 5: Je hoeft geen enkele training over te slaan

Soms heb je een dag waarin je wel wilt trainen maar door omstandigheden niet uit huis kunt. Dan zijn losse dumbbells zoals DEZE echt de moeite waard om thuis te hebben. Zelf heb ik ook verschillende fitness attributen thuis zodat ik altijd thuis kan trainen als het moet.

In de sportschool is gemak een heel groot voordeel. Dit omdat alles klaar staat en je snel door kunt trainen en vrij weinig hoeft klaar te zetten of in te stellen.

Losse gewichten horen thuis in jouw kelder of kast : )

Vragen?

Stuur me gerust een mailtje naar: balans@bodyenmindsucces.nl of stuur me een bericht via INSTAGRAM

Succes!

fitness supplementen

1 gedachte over “Dit zijn 5 voordelen van trainen met losse gewichten!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.