Dit zijn 5 voordelen van creatine die je moet weten!

Dit zijn 5 voordelen van creatine die je moet weten!

Creatine is een organische koolstof stikstof verbinding die van nature voorkomt in je lichaam. Het wordt gemaakt uit 3 aminozuren arginine, glycine en methionine.

Zoals je misschien in dit blog over supplementen hebt kunnen lezen levert creatine energie in de spieren om explosieve krachtinspanning te leveren.

Wat is het effect van creatine?
Energievoorziening die zorgt dat je langer en intensiever kunt trainen.

Het wordt in je lichaam geproduceerd door de lever, alvleesklier en de nieren. Van nature komt creatine veel voor in rood vlees en vis.

Is het natuurlijk? Ja, in het lichaam gemaakt is creatine natuurlijk.

Zowel voor mannen als vrouwen kan creatine vele voordelen geven op het gebied van krachtinspanningen zoals krachttraining. Wetenschappelijk is creatine gebruik veilig, maar dan is het wel van belang dat je een goed kwalitatief supplement gebruikt.

In dit blog deel ik 5 voordelen van Crea en welke in mijn ogen tot nu toe het beste resultaat geeft.

Lees snel verder

Geen zin in lezen? Check dan deze video!

Voordeel 1: Méér kracht

Een groot voordeel is dat je meer kracht kunt opbouwen in korte tijd. Reageert je lichaam goed op dit supplement, dan ga je resultaten merken in het liften van de gewichten. Denk er wel altijd om, om altijd goed naar je lichaam te luisteren.

Voordeel 2: Focus

Mijn ervaring is dat ik meer focus krijg als ik een periode creatine gebruik. De reden hiervoor is dat je extreem goed kan trainen en daar automatisch je focus op komt te liggen. Elke spier die je traint voel je en elke rep die je maakt geeft een kick want je kunt langer, intensief met focus trainen.

Voordeel 3: Gainz

Je gaat meer eten en dat is voor sommige mensen die graag willen aankomen(ook in spiermassa) een mooie bijkomstigheid. Het zorgt voor bijvoorbeeld meer kracht en voor die kracht heb je energie nodig. Je gaat dus meer eten om dat te gebruiken en om te bouwen. Maar let wel op wat je eet! Zorg voor gezonde voedingsbronnen met voldoende eiwitten.

Voordeel 4: Meer POMP

Pre-workout staat misschien bekend om de pomp, maar creatine doet hier zeker niet onder. Als je langer en intensiever kunt trainen met extreme focus, dan komt er meer bloed in je spieren en spiervezels. Op dat moment voelen en zijn je spieren opgepompt en dat zie je ook terug in de spiegel.

Voordeel 5: Meer SPIERMASSA

Misschien wel het belangrijkste als je voor creatine kiest: SPIERMASSA. Je wilt een supplement die je ondersteunt om nog meer uit je training te halen voor optimale resultaten. Als Crea voor je werkt en je merkt dat je er goed op kunt trainen, ga je gegarandeerd vetvrije spiermassa opbouwen.

Het kan soms ook voorkomen dat je wat meer vocht vast houdt in die periode van gebruiken, maar als je stopt blijft je opgebouwde vetvrije spiermassa over.

Kan je afvallen met creatine?
Ook bij het afvallen kan Crea heel handig zijn. Op het moment dat je laag in koolhydraten zit, heb je minder energie en dan kan Crea hier heel goed voor zijn. Je kunt dan toch het maximale uit je training halen.

Zoveel soorten en merken?

Er zijn inderdaad ontzettend veel soorten en merken. Mijn ervaring is wel dat je moet kiezen voor een goede kwalitatieve creatine monohydraat. Misschien wist je dit al, maar tegenwoordig mogen fabrikanten iets al een naam geven als het bijvoorbeeld 1 % van de stof bevat. Lees dus altijd goed het etiket en bekijk hoeveel creatine(de werkzame stof) echt in het product zit en hoeveel hulpstoffen.

Hoe lang creatine gebruiken?
Doorgaans adviseer ik om 6-8 weken te gebruiken en dan weer 6-8 weken te stoppen. Dit doe je omdat je lichaam dan zelf weer de aanmaak van creatine kan oppakken. Normaal gesproken heb je een bepaalde hoeveelheid in je eigen buffers, maar die worden nu bijgevuld door inname waardoor je lichaam zelf niet of nauwelijks gaat opnemen en produceren.

Welke creatine moet ik gebruiken?
Uiteindelijk is dat je eigen keuze wat betreft prijs, kwaliteit of merk. Soms gebruik je al producten van een bepaald merk en ga je daar goed op. Onderstaande is mijn keuze gebaseerd op kwaliteit een resultaat.

2 gedachten over “Dit zijn 5 voordelen van creatine die je moet weten!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.