Thuis trainen? Dit zijn 5 voordelen van een halterbank die je moet weten!

Thuis trainen? Dit zijn 5 voordelen van een halterbank die je moet weten!

Zodra we de keuze maken om thuis te gaan trainen zijn we er bewust van dat we niet zo kunnen trainen zoals we in de sportschool doen. In de sportschool heb je namelijk alles wat je zoekt en alles staat klaar om te gebruiken. Erg gemakkelijk dus.

Dat is meestal niet zo als je thuis traint, althans dat is mijn ervaring. Sommige mensen hebben een aparte kamer ingericht om te trainen en dan ben je natuurlijk een stapje voor. Thuis trainen zorgt altijd voor meer organisatie én de motivatie om überhaupt te gaan trainen.

Wat kun je met een halterbank?

Heb je geen kamer ingericht maar wil je graag thuis trainen? Dan kan een dit een uitkomst zijn. Een halterbank is een drukbank of gewichtsbank waar je verschillende oefeningen op kunt uitvoeren.

Dit gaat meestal samen met een halterstang die je op de bijbehorende steunen kunt leggen, maar je kunt ook heel goed met dumbbells trainen. Het is een fitness machine die je gebruikt om je spieren te trainen en te ontwikkelen.

Halterbanken zijn er in verschillende soorten en maten maar kunnen heel geschikt zijn als je echt alleen maar thuis wil trainen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vaste bank of een verstelbare.

Lees snel verder!

Voordeel 1: Meerdere spiergroepen

Je kunt op een halterbank meerdere spiergroepen trainen en je hebt daardoor in principe geen sportschool meer nodig. De volgende spiergroepen kun je trainen met een halterbank: Borst, schouders, biceps, triceps, rug, buikspieren en zelfs je benen met wat creativiteit.

Als je thuis gaat trainen dan kan een halterbank dus niet ontbreken. Op een halterbank in combinatie met dumbbells kan je de zogenaamde vrije oefeningen doen. Dit is goed voor balans, coördinatie en kracht.

Voordeel 2: Nooit meer wachten

Je hoeft nooit meer te wachten op een toestel in de sportschool. Ken je die frustratie? Dat je een nummertje moet trekken omdat je juist die machine of bank nodig hebt om je training af te maken. Dat hoef dus niet meer als je thuis traint en een halterbank in je arsenaal hebt. Nog een groot voordeel dus!

Voordeel 3: Je kunt altijd trainen 24/7

Sportscholen hebben openingstijden, regels en richtlijnen. Thuis kan jij altijd trainen en hanteer je je eigen regels en richtlijnen. Je draait je eigen muziek, maakt foto’s en filmpjes wanneer je wilt en het allerbelangrijkste; je traint wanneer je wilt, op elk moment van de dag. Je hebt namelijk je eigen halterbank en andere fitness spullen altijd paraat staan.

Voordeel 4: De vaste halterbank

Wil je 1 van de beste vaste halterbanken, dan moet je deze echt even bekijken!
Vaste halterbanken zijn voorzien van een robuust stalen profiel en slijtvaste, dikke kussens. Deze zijn dus echt geschikt voor intensief gebruik en zijn comfortabel. Vaste halterbanken zijn voor zowel thuis als in de sportschool.

Voordeel 5: De verstelbare halterbank

Wil je nu een topper in de verstelbare halterbanken? Die vind je HIER.
Een verstelbare halterbank kun je vaak op verschillende hoogtes instellen en je hebt daardoor echt een multifunctioneel toestel om heel veel verschillende spiergroepen te trainen.

Hoewel je met een vaste halterbank ook veel mogelijkheden hebt, is een verstelbare halterbank nog veelzijdiger. Een goede optie dus als je deze thuis wilt gaan gebruiken.

Conclusie?

Een halterbank is onmisbaar als je thuis wilt gaan trainen. Het is bijvoorbeeld lastig om te gaan bankdrukken zonder halterbank. Het is namelijk belangrijk om stevig te liggen of te kunnen zitten als je de oefeningen uitvoert. Afhankelijke van je voorkeur en persoonlijke situatie is het de vraag of je voor een vaste of verstelbare halterbank kiest.

Een vaste is handig als je een ruimte kunt inrichten om te trainen en een verstelbare is handig als je thuis niet veel ruimte hebt.

Ben je er nog steeds niet helemaal over uit? Kijk dan eens op deze website.

Shop nu voordelige fitnessapparatuur bij Betersport.nl

1 gedachte over “Thuis trainen? Dit zijn 5 voordelen van een halterbank die je moet weten!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.