Dankzij deze 6 tips ga jij gewicht verliezen

Dankzij deze 6 tips ga jij gewicht verliezen!

In dit blog krijg je maar liefst 6 waardevolle tips die kunnen gaan bijdragen aan gewichtsverlies/afvallen. Je kunt ze lezen en lezen of lezen en toepassen.
Welke keuze maak jij?

Omdat ieder lichaam anders is, kunnen sommige tips anders uitpakken en niet het gewenste resultaat geven die jij graag wilt. Wees daar altijd bewust van. Wat voor de één werkt, werkt misschien deels of zelfs niet voor jou.

Ik geef altijd het advies om meerdere tips uit te proberen, eigen te maken en/of te combineren tot je eigen succesformule. De perfecte succesformule bestaat niet, al zeggen zoveel guru’s van wel. Dat kun je nu bijvoorbeeld ook denken van wat ik zeg.

Ieder mens is uniek, heeft unieke genen, unieke lichamen en een unieke DNA code die zorgt dat we maatwerk nodig hebben.

Toch geef ik je 6 tips die zorgen voor gewichtsverlies, hoe miniem ook, want alle kleine beetjes maken het grotere geheel.

Tip 1: Begin met bewustwording

Wat je eet dat ben je! Alles wat je eet, dat zal je uiteindelijk terug zien aan de buitenkant. Je lichaam is je tempel, vergeet dus niet wat je erin stopt. Wees bewust van wat je eet. Maar hoe doe je dat dan? Lees bijvoorbeeld etiketten achter op de producten of zoek op wat er inzit of waar het vandaan komt.

Wil je bijvoorbeeld schoner voedsel? Verdiep je dan eens in biologische voeding door dit blog te lezen!

Tip 2: Ga iedere ochtend wandelen

Ook al heb je pijn in je rug of last van je hoofd. Ga elke ochtend op een vast tijdstip wandelen om zo wakker te worden en je dag goed te beginnen. Deze ochtendwandeling zorgt ervoor dat je metabolisme actief gaat werken op de juiste manier. Ook ga je calorieën verbranden. Doe de ochtendwandeling altijd op een lege maag.

Tip 3: Drink een groot glas water leeg direct na het opstaan uit bed

Sta je in de ochtend op uit bed, drink dan direct na het ontwaken een groot glas water leeg. Dit zorgt ervoor dat je meer afvalstoffen verliest gedurende en vetverbranding wordt gestimuleerd. Fabeltje? Misschien wel, misschien niet. Mijn ervaring is dat deze tip zeker de moeite waard is om te proberen.

Tip 4: Ga voor meer groenten

Eet meer groenten dan aardappelen! Ga voor de complexe, vezelrijke groenten waar voedingstoffen inzitten. Naast dat groente vult, is het voedzaam en zitten er vele antioxidanten in die bijdragen m.b.t. vetverlies. Het mooie van groenten is dat ze vrij weinig calorieën bevatten.

Tip 5: Schrijf op wat je eet

Eet je wat op? Schrijf het dan op! Op deze manier breng je in kaart waar je goed gaat en waar je nog kunt aanpassen. Je kunt tegenwoordig ook een app downloaden waarin je het kunt bijhouden maar een schriftje voldoet ook prima. Tenzij je ook calorieën gaat tellen is een app misschien handiger.

Tip 6: Gebruik géén suiker meer

Doe ook geen suiker meer in je koffie of thee. Maar dan is het niet meer te drinken!? Geloof mij, ook daar zal je aan wennen en het lekker gaan vinden. Suiker is 1 van de meest verslavende stoffen ter wereld. Sinds suiker wordt gebruikt zijn er 100% meer ziektes waaraan we lijden.
Letterlijk is suiker toxisch of anders gezegd: gifitig!

Mag ik dan helemaal geen suiker meer? Hoe minder hoe beter. Want zodra jij gaat zeggen, het is maar 1 schepje, houd je jezelf voor gek.

Conclusie?

Niemand is hetzelfde, dus ook niet het pad dat je moet bewandelen om een gezond gewicht te bereiken. Het is daarom ook niet makkelijk, maar het is niet onmogelijk. Zelfs voor vrouwen die in de overgang zitten, ben ik ervan overtuigd, dat er een manier is om ook overtollig gewicht te verliezen en dat gewicht te behouden.

Hoe lang kun je blijven afvallen?
Het belangrijkste is altijd dat je blijft zoeken naar de manier die bij jouw lichaam en leven past. Probeer de tips dus uit en maak je eigen succesformule! Tot dat je op het gewicht zit die bij je hoort, ga je werken om dat gewicht te behouden.

Lees ook deze tips om af te vallen!

Toch hulp nodig? Géén probleem! Met 20 jaar ervaring in de sportwereld help ik je graag!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.