Moeite met slapen? Lees nu 6 tips voor een goede nachtrust!

Moeite met slapen? Lees nu 6 tips voor een goede nachtrust!

Wat is er nou fijner dan lekker uitgeslapen wakker te worden? Bijna niets kan hier tegenop! Waarom niet? Omdat nachtrust niet alleen goed voor je humeur is, het is ook nog eens belangrijk voor je lichamelijke processen zoals herstel en groei.

Als je dit blog leest, dan ben je in ieder geval nieuwsgierig naar de tips. Ik hoop dan ook dat je deze tips kunt gaan gebruiken want ze hebben mij echt enorm geholpen en doen dit nog steeds!

Lees dus snel verder!

Tip 1: Zorg voor ritme

Ritme is echt zo belangrijk voor je nachtrust. Net zoals je overdag de structuur hebt om van 09.00 tot 17.00 uur te werken en je hier op in stelt, zo doe je dit ook met slaap. Ga dus iedere avond op dezelfde tijd naar bed en sta ook iedere dag op dezelfde tijd uit bed.

Tip 2: Weg met je beeldscherm

Kijk minimaal een uur voordat je naar bed gaat geen beeldscherm meer. Dus geen telefoon, televisie of welk scherm dan ook. Een beeldscherm bevat zoveel externe prikkels waardoor je brein eigenlijk continu overprikkeld is.

Tip 3: Lees een goed boek

Om je brein maar ook je lichaam voor te bereiden op de nacht is lezen een prima oplossing. Als je dus een boek leest waar je ook nog eens iets van leert is het helemaal win-win. Gebruik ook het moment wanneer je leest om volledig tot rust te komen.

Tip 4: Doe meditatie en/of stretch oefeningen

Voor je gaat slapen is mediteren en/of stretch (yoga) oefeningen goed om je lichaam te laten ontspannen. De stress en spierspanning verdwijnen uit je lijf, wat heel prettig voelt.
De stap voor stap yogacursus van Happy With Yoga is bijvoorbeeld een heel mooi begin om hiermee kennis te maken.

Tip 5: Gebruik magnesium of eet een banaan

Magnesium kan een zeer goed supplement zijn voor mensen die slecht slapen of in slaap komen. Magnesium zorgt voor ontspanning in de spieren en algemene bewustzijn. Ik raad persoonlijk deze magnesium aan. Binnenkort schrijf ik een review over deze magnesium.

Ook kan een banaan eten helpen. Een banaan zit vol magnesium, tryptofaan en kalium. Deze combinatie kan zorgen voor beter inslapen en het vervolg van je nachtrust!

Tip 6: Drink géén cafeïne dranken

Drink géén cafeïne houdende dranken (zoals koffie en zwarte thee) voor je gaat slapen. Cafeïne werkt ruim 6 uur lang en kan je nachtrust verstoren. Je slaapt minder diep en komt ook minder snel in slaap. Ook is het beter om in de avond in ieder geval zo min mogelijk vocht tot je te nemen. Dit omdat je vaak in de nacht wakker wordt om te plassen.

Reacties?

Heb je zelf nog een tip die goed werkt? Laat deze dan achter in de reacties!

Vitamines en supplementen online kopen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.