Hoe krijg je nu écht resultaat met kracht training? 7 tips!

Hoe krijg je nu écht resultaat met kracht training? 7 tips!

Hoe goed je ook denkt bezig te zijn met kracht training, er is veel meer dat je kunt doen om nog betere resultaten te boeken. Om bijvoorbeeld echt een droomlichaam te creëren, een gezond gewicht te behalen en te behouden of om spiermassa op te bouwen.

In dit korte blog geef ik 7 tips die je kunt toepassen in je eigen leefstijl en training. Dit doe ik om je te laten realiseren wat er mogelijk is om echt resultaat te boeken.

Er bestaan géén shortcuts, wel zijn dit 7 tips die je kunt gebruiken om je doel te bereiken!

1)    Rust periodes

Dit geeft je direct een boost aan je training. Er is maar een minderheid in de sportschool die echt hun rust tussen de sets in de gaten houdt en die ook echt neemt.

2)    Meten is weten

Weeg voedsel af en noteer je calorieën echt heel nauwkeurig. Veel mensen gokken wat ze eten en komen vaak bedrogen uit zodra ze echt gaan noteren wat ze eten. Vaak denken ze de helft aan calorieën te hebben gegeten, terwijl dit een veelvoud hiervan is.

Om echt een mooi lichaam te bouwen en échte resultaten te behalen, moet je echt weten wat je eet, dag in dag uit.

3)    Wees eerlijk en kritisch over jezelf

Wees gewoon eerlijk naar jezelf en bekijk welke spiergroepen zwak zijn en meer aandacht nodig hebben. Dit moet jou dwingen om te trainen naar wat de behoefte is van jouw lichaam, iedereen is verschillend. Dit moet je echt onderzoeken en gaan toepassen.

Misschien is je rug super ontwikkeld maar je borst is zwak en niet proportioneel. Dan is een trainingsschema de manier om hier actie op te ondernemen en hierop te reflecteren.

4)    Gebruik de juiste techniek

Krijg de juiste techniek onder de knie! Gewicht is onbelangrijk als jij de techniek niet beheerst. Daarnaast werk je blessures in de hand als je zwaar gaat trainen zonder de juiste techniek. Er is 1 gemeenschappelijk probleem in vele sportscholen en dat is dat mensen vaak niet de juiste techniek gebruiken. Dit zag ik helaas maar al te vaak in de verschillende Gyms waar ik heb mogen trainen.

Dit kan je potentie om echt te groeien in spiermassa of om af te vallen echt tegenhouden!

5)    Leer en train

Leer te trainen met intensiteit en volume. Vaak volgen mensen een verkeerd trainingsschema die niet is afgestemd op zijn of haar lichaam, niveau, ervaring en beschikbare tijd. Kan jij ondersteuning gebruiken om je training op jouw af te stemmen? Contact me HIER.

6)    Bouw je training volume op

High volume training is waar ik fan van ben en ik ben ervan overtuigd dat dit 1 van de beste manieren is om spiermassa op te bouwen en vet te verliezen. Maar goed, je moet wel weten hoe je dit het beste doet. Heel veel mensen gebruiken ‘volume training’ namelijk verkeerd.

7)    Verander je brandstof

Verander de manier hoe jij je lichaam voorziet van de juiste voeding, voor je training en herstel erna. Er zijn namelijk zoveel mensen die trainen met minder intensiteit, minder kracht en falen op uithoudingsvermogen omdat ze hun dieet niet hebben afgestemd rondom de ‘training window’ (de tijd waarin je eet).

Dit kan het verschil maken!

Heb je ondersteuning nodig? Stuur je me vrijblijvend een berichtje en dan gaan we kijken wat ik voor jou kan betekenen!

Groet,
Jeff

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.