Vallen mannen gemakkelijker af dan vrouwen?

Vallen mannen gemakkelijker af dan vrouwen? Dat is een goede vraag die je misschien vaker voorbij hebt zien komen. Vandaag een korte maar krachtige blog die je vrij snel inzicht geeft over deze vraag.

Vallen mannen gemakkelijker af dan vrouwen?
Vallen mannen gemakkelijker af dan vrouwen?

Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat mannen en vrouwen anders afvallen. Deze factoren gaan we kort belichten om duidelijk te krijgen waarom dat zo is. Misschien is het wel heel logisch dat mannen gemakkelijker afvallen of juist niet.

Heeft dit te maken met een andere lichaamsbouw? Of dat een vrouw een andere functie heeft met betrekking tot het lichaam?

Waarom mannen gemakkelijker afvallen dan vrouwen lees je in dit blog!

Check deze snel hieronder

Een strijd?

Afvallen kan voor iedereen een strijd zijn, ongeacht geslacht. Maar het is verleidelijk om te denken dat mannen het misschien gemakkelijker hebben.

Er zijn veel verhalen over vrouwen die naast een mannelijke echtgenoot, broer, zus of vriend een dieet hebben gevolgd om het vet van hun partner te zien wegsmelten – terwijl ze zelf moeite hebben om het aantal kilo’s op de weegschaal te veranderen.

Heeft ons aantal X-chromosomen echt invloed op hoe snel we afvallen? Dat is natuurlijk ook een factor die ons aan het nadenken heeft gezet.

Lichaamsbouw

Ja, mannen vallen inderdaad sneller af dan vrouwen.

Vanwege de manier waarop hun lichaam is gebouwd, produceren mannen van nature meer droge spiermassa en hebben ze een hogere stofwisseling dan vrouwen.

Ze dragen ook meer gewicht, vooral visceraal vet, rond hun darmen. Wanneer mannen visceraal vet kwijtraken, wordt hun stofwisseling op gang gebracht om nog meer calorieën te verbranden.

Visceraal vet is wat je meet om je middel. Visceraal vet is niets minder dan het vet wat om je organen in je buik zit. Nou, niets minder. Wanneer je overgewicht hebt, zit dit overgewicht niet per definitie alleen aan de buitenkant van je lichaam.

Zelfs mensen met een gezond gewicht kunnen visceraal (buik)vet hebben in het lichaam.

Vrouwen hebben daarentegen de neiging om meer vet rond de heupen en dijen te hebben, een type dat bekend staat als onderhuids vet, dat bij verlies geen invloed heeft op het metabolisme.

Subcutaan (onderhuids) vet is het knijpbare, puddingachtige vet precies tussen je huid en spieren dat je lekker warm houdt en waar extra calorieën zich kunnen opslaan.
Subcutaan vet kan je dus vastpakken, denk aan je love handles en je onderbuikje.

De diëtist

“Er zijn redenen waarom vrouwen gemakkelijker vet kunnen opslaan in het lichaam”, zeggen diëtisten.

Veel ervan heeft te maken met het baren van kinderen, zeggen zij, evenals met verschillende hormonale verschillen die het voor vrouwen uitdagender kunnen maken om af te vallen en vet te verliezen.

“Dat zijn niet alle vrouwen en dat zijn niet alle mannen”, voegen ze eraan toe. “we denken dat er zeker mannen zijn die het heel moeilijk hebben om af te vallen.”

Zowel mannen als vrouwen komen bij de diëtist met de vraag hoe zij verantwoord en duurzaam kunnen afvallen. Blijvend resultaat is waarom zijn in essentie een diëtist inschakelen.

Helaas vallen 8 van de 10 mensen weer in het oude patroon terug en ook zal je weer vet opbouwen op de plekken waarvan je dacht dat je het kwijt was.

Oplossing

Er is een remedie of beter gezegd; een oplossing. Dat is het DTP. Het Droog Trainen protocol van de Droog Trainen academie. Tijdens deelname aan dit protocol leer je namelijk niet alleen wat calorieën zijn of wat je het beste kunt eten.

Je leert ook hoe je op langere termijn op gezond gewicht kunt blijven op een manier die bij jou past. Elk individu is anders en dus ook je levensstijl. Het uitgangspunt is altijd zo gezond mogelijk.

Maar ook binnen het DTP kan je eten wat je wilt, zolang je maar binnen je caloriebehoefte blijft.

Let wel; gezonder eten uit zich in een gezonder lichaam, gezondere lichaamsfunctie, gezond mentaal welbevinden en een langer gezonder leven.

Ga voor gezondheid en kies voor jezelf!

Het uiterste uit jezelf willen halen kan als je het écht wil!
Jij wil het!
Jij wil gezonder leven!
Jij wil echt verandering brengen in je leven!
Gezondheid komt niet vanzelf, maar het is ook niet moeilijk om die stap te zetten.
Klik op de afbeelding hieronder voor de eerste maar ook direct de beste stap naar ultieme gezondheid!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.