Hoe belangrijk is balans? En hoe zorg je daarvoor? 5 evenwichtige tips!

Hoe belangrijk is balans? En hoe zorg je daarvoor? 5 evenwichtige tips!

Balans is voor iedereen een ander begrip. De één vindt het fijn om heel veel te werken en geeft weinig om vrije tijd en de ander wil graag werken en genoeg vrije tijd hebben om te kunnen sporten en sociale contacten te onderhouden.

Wat voor de één werkt, werkt niet altijd voor de ander, maar er zijn wel een aantal tips die je kunt toepassen als je naar die balans zoekt. Daarom wil ik een aantal tips met je delen die ik uit eigen ervaring ook gebruik en die voor mij veel meer balans heeft gebracht in mijn leven.

Omdat ik het belangrijk vind om zoveel mogelijk mensen te inspireren en jou het ook gun om meer balans in je leven te ervaren, deel ik deze tips met alle liefde. Balans zoeken is soms heel lastig maar weet, dat er zeker heel veel mogelijkheden zijn om daar naar toe te werken.

Hoe belangrijk is balans? Heel belangrijk, omdat je in die staat het leven veel leuker gaat vinden en alles beter kunt managen. Je wil toch zelf de regie over je leven blijven houden toch?

In balans komen met jezelf? Lees dan snel verder!

Tip 1: Sta elke dag uit bed op een vast tijdstip

Sta elke dag uit bed op een vast tijdstip maar ga ook op een vast tijdstip naar bed. Waarom? Zo breng je structuur in je dag en nachtritme én zal dit stress verlagen op langere termijn. Daarnaast heb je wat aan de dag. Sta je al vroeg op om naar je werk te gaan? Ga dan op z’n minst op tijd naar bed. Slaap kan je niet inhalen, maar wel pakken aan de voorkant!

Tip 2: Drink veel water

Water is het medicijn voor vele kwaaltjes en aandoeningen. Ben je geen fan van water? Ga dan voor kruidenthee of groene thee. Drink minder koffie want dat gooit je cortisol level omhoog en laat je suikerspiegel schommelen. Ga dan voor decafé koffie. Wel de voordelen van de antioxidanten maar niet de nadelen van cafeïne. Water zorgt o.a. voor hydratatie en dat je je afvalstoffen kwijt raakt.

Tip 3: Sport elke dag!

Lekker vroeg opstaan en dan naar de sportschool, joggen of wandelen. Door te sporten activeer je je zenuwstelsel, je brein en alle organen in je lichaam. Ook verlies je lichaamsvet, bouw je spiermassa of werk je aan je conditie. Sporten zorgt voor een mentale, maar ook lichamelijk reset. Je kunt vervelende gedachten beter relativeren of ombuigen en je krijgt nieuwe energie van het sporten.

Hoe belangrijk is balans? En hoe zorg je daarvoor?
Hoe belangrijk is balans? Wat ga jij doen om meer balans te krijgen?

Tip 4: Doe aan meditatie en ademhalingstechnieken

Meditatie en ademhalingstechnieken hebben mij zoveel rust, minder stress en meer balans gegeven in mijn leven. Ik pas dit nog dagelijks toe en jij zou dat ook moeten doen om meer balans in je leven aan te brengen. Zelf heb ik de mindfulness cursus gedaan van Happy With Yoga, waarin ook technieken van Wim Hof terugkomen.

Tip 5: Zet Yoga practice in!

Word een Yogi! Yoga is een prachtige manier om bezig te zijn met lichaam en mentale staat. Het zorgt voor meer verbinding tussen je lichaam en geest. De balans die je hiermee krijgt is enorm, je mobiliteit verbetert, je houding en je flexibiliteit. Ook is Yoga overal toepasbaar en vooral heel fijn in je eigen omgeving. Lichaam en geest in balans brengen? Dan moet je Yoga proberen.

Gouden formule?

Dit waren de 5 tips die ik zelf ook nog dagelijks toepas. Het lijkt misschien veel, maar uiteindelijk blend het allemaal samen en heb je je eigen gouden formule gemaakt die zorgt voor jouw balans in je leven. Probeer ze uit en maak ze eigen. Check in ieder geval even of mindfulness of Yoga iets voor jou kan betekenen!

Groetjes,
Jeff

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.