Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien!

In dit blog: de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien!

We gaan het in dit blog hebben over fitness isolatie oefeningen die je kunt gebruiken om je bovenlichaam optimaal te trainen en te groeien in spiermassa.

Er zijn immens veel isolatie oefeningen voor elke spiergroep van je lichaam. Om die keuze paradox voor nu even te doorbreken geef ik je per spiergroep de beste isolatieoefening.  Dit heb ik gebaseerd op eigen ervaring en wat ik terug krijg van mensen in de fitnessbranche.

Wat zijn isolatie oefeningen?
Isolatie oefeningen zijn oefeningen die speciaal gericht zijn op 1 spiergroep en gewricht. In essentie werken deze oefeningen alleen op de desbetreffende spier. Toch werken er vaak nog meerdere spieren mee in de oefening.

Wat is geïsoleerd trainen?
Eigenlijk is het antwoord hetzelfde als hierboven beschreven, alleen is de vraagstelling anders. Bij isolerend trainen, train je puur de spier waar jij je op wilt concentreren. Denk dan aan de bicep curl of tricep push down.

Als je aan krachttraining doet, dan doe je dit omdat je houdt van het gevoel dat spierpijn je geeft, dat je vooruitgang boekt en dat je elke dag weer veranderingen ziet aan je lichaam. Jij traint omdat je een doel hebt en die wil nastreven en jij traint omdat je alles uit elke training wil halen, elke keer weer.

Om je een extra boost te geven om het maximale uit iedere training te halen geef ik je de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien!

Hieronder een top 5 van de beste fitness isolatie oefeningen!

#1 Rug

De Lat Pulldown.
Hoewel deze oefening vooral de latissimus dorsi spieren activeert aan de zijkant van je rug train je met deze oefening ook de posterior deltoids, triceps, rhomboids, en teres major in je armen. Dat klinkt misschien abracadabra maar deze isolatie oefening voor je rug is echt super goed.

Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Rug.
Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Rug.

#2 Borst

De Dumbbell Pull-Over.
Deze oefening wordt vaak verward met de tricep push als je ligt op een bankje. Alleen met deze isolatie oefening voor de borst blijven de armen gestrekt. Deze oefening rekt de pectoralis major of beter gezegd de grote borstspier en laat de borstspieren extreem groeien.

Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Borst
Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Borst(afbeelding volgt).

#3 Schouders

De Lateral Dumbbell Raise.
Een echte isolatie oefening voor de schouders én een fijne ook! Hier train je de middelste deltoid spieren van de schouders. Het fijne van deze oefening is de eindeloze variatie op de Lateral variant.

Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Schouders.
Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Schouders.

#4 Biceps

De Standing Barbell Curl.
De standing barbell curl traint de bovenste biceps spier aan de voorkant en de spieren in je onderarm (brachialis en brachioradialis). Deze spieren zie je vaak werken als je iets oppakt bijvoorbeeld. Deze biceps isolatie oefening voer je uit met een barbell stang.

Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Biceps
Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Biceps

#5 Triceps

De Tricep Push Down.
Je kunt het misschien wel raden maar met deze isolatie oefening train je je triceps. De medische Latijnse benaming is tricep brachii (Latijns voor “drie koppige spieren van de arm”). Je hebt namelijk de buitenzijde, binnenzijde en het midden. Ook voor deze oefening kan je veel variëren in beweging.

Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Triceps
Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien! Triceps

Bedankt voor het lezen van dit blog over de beste isolatieoefeningen op fitness of kracht training gebied. Ik hoop oprecht dat ik je heb geïnspireerd en dat je verder kunt bouwen.

In de volgende blog gaan we de 5 beste buikspieroefeningen toelichten.

Bij vragen mag je altijd een reactie achter laten! Je kunt Body en Mind Succes ook volgen op Instagram.

Nogmaals thnx en tot de volgende!

1 gedachte over “Dit zijn de 5 beste fitness isolatie oefeningen voor je bovenlichaam om te groeien!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.