Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt! Met Compound-oefeningen

In dit blog: de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt! Met compound-oefeningen.

Waarom train jij? Welk doel heb je voor ogen waarom je traint? Train je om breed te worden of train je om er goed uit te zien? De meeste mensen halen dit doel nooit in zijn of haar leven. Ten eerste is het doel niet helder genoeg en ten tweede houden ze het niet vol.

Los van de 5 beste fitness oefeningen die jouw gegarandeerd succes geven, mits je volhoudt en doorzet, is een helder doel waarvoor je traint, het belangrijkste ooit.

Stel een helder doel zoals: Ik wil in september meedoen aan een wedstrijd voor bodybuilding, Fysiek of Figure. Of; ik wil in augustus met een sixpack op het strand lopen.

En vergeet nooit! Voeding, rust, training en doorzettingsvermogen zijn de sleutels naar het beste resultaat!

Dat even terzijde:
Hier de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt!

Compound-oefeningen


Compound oefeningen zijn in mijn ogen de beste oefeningen voor de beste resultaten!
Ik licht even kort toe wat compound oefeningen zijn en wat ze doen.

Deze compound oefeningen zijn compact en krachtig want het is een samengestelde beweging die je maakt en tegelijkertijd dus ook meerdere spiergroepen aanspreekt, dus laat werken.

Ondanks dat je meerdere spiergroepen traint, ligt de focus wel op 1 spiergroep. Laten we het voorbeeld nemen van pull-ups. De focus ligt op je rug en vooral op je vleugels (lats) maar je traint ook je armen, schouders en romp mee.

Het verschil met isolatieoefeningen zijn dus de bewegingen die je maakt. In deze trainingsvorm isoleer je echt de spiergroep. Bijvoorbeeld: de tricep pushdown voor je triceps of de bicep curl voor je biceps.

Omdat je met een compound training meerdere spiergroepen traint, kun je betere resultaten krijgen in korte tijd.

De ene dag train je je bovenlichaam in compound vorm en de andere dag je onderlichaam. Zo wissel je het dan af om ook te herstellen van de training.

Top 5 compound oefeningen

#1 De squat of kniebuigen
De nummer 1 van de fitness oefeningen. Je traint er verschillende spiergroepen mee zoals je quadriceps, hamstrings en kuiten. Daarnaast je romp en armspieren. Super compacte oefening dus om altijd in je schema op te nemen.

Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Squats
Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt Squats

#2 Deadlift
Een oefening die je heel geconcentreerd moet uitvoeren, maar heel effectief is. In de deadlift spreek je je hamstrings, kuiten, onderrug, romp, schouders en armspieren aan.

Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Deadlifts
Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Deadlifts

#3Benchpress of bankdrukken
Deze behoort ook tot de compound vorm. Met benchpress/bankdrukken heb je je borst als focus en daarbij train je je armen, schouders en romp.

Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Benchpress/bankdrukken.
Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Benchpress/bankdrukken

#4 Military press of shoulderpress (met dumbbell of halterstang)
Hierbij ligt de focus op de schouders en daarbij train je ook je armen en romp. Ook train je de achterkant van je schouders mee, de delts of deltoid muscle genoemd.

Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Military/shoulderpress
Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Military/shoulderpress.

#5 Pull-ups
1 van mijn persoonlijke favorieten wat betreft de compound trainingsvorm. Met pull-ups train je uiteraard je rug en vooral je vleugels (Lats) die zorgen voor de V-vorm in je rug. Daarnaast train je je armen, delts en romp mee.

Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Pull-ups
Dit zijn de 5 beste fitness oefeningen waarmee jij spiermassa kweekt. Pull-ups

Conclusie:

Dit waren de 5 top compound oefeningen die je in ieder geval in je trainingsschema zou moeten opnemen om de beste resultaten te krijgen. Als je voor compound training kiest.

Zoals je hebt gelezen zijn compound trainingen geschikt voor mensen die weinig tijd hebben, snel resultaat willen hebben en een full-body workout willen doen. Ook kun je compound oefeningen prima thuis doen of buiten met bodyweight!

Bedankt voor het lezen van deze nieuwe blog! In de volgende blog gaan we het hebben over de 5 beste Isolatieoefeningen en waarom deze trainingsvorm misschien goed bij je past.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.