Hoe maak je een goede proteïne shake? Met dit recept maak je dit in een minuut!

Hoe maak je een goede proteïne shake? Met dit recept die we gebruiken in dit blog maak je in een handomdraai de perfecte shake!

Proteïne poeders zijn 1 van de meest gebruikte supplementen in de kracht en duursport. Niet voor niets, want ze leveren wel degelijk resultaten. Ze zijn goed voor spierombouw en herstel omdat ze de nodige aminozuren en eiwitten leveren die je lichaam nodig heeft.

Ook bij het afvallen hebben proteïne shakes zeker voordelen!

Sommige vinden proteïne shakes niet nodig omdat je ook voldoende eiwitten uit je voeding kunt halen. Dat is waar, maar wat als je juist moeite hebt om voldoende eiwitten uit je voeding te halen? Omdat je bijvoorbeeld vegetariër bent, of als je veel onderweg bent?

Dan is een proteïne shake een goed alternatief!

In dit blog lees je Hoe je een goede proteïne shake maakt en waar het goed voor is!

Is een proteïne shake goed voor je?

Proteïne is een ander woord voor eiwit. Een shake bevat dus in grote mate eiwit die afkomstig is uit melk. De whey of wei die ontstaat bij de productie van kaas. Vroeger gooide men het weg als afvalproduct, maar toen ontdekt werd dat de wei veel eiwitten bevatte, ging men hier producten van maken, zoals de whey shakes.

Shakes zijn een goede aanvulling op je normale voedingspatroon en kunnen heel goed bijdragen in spiergroei en herstel van zware trainingen. Je moet wel altijd opletten of je geen allergie hebt voor soja, vanille of melk.

Ook bij het afvallen kunnen proteïne shakes je veel bieden. Dit omdat ze bijvoorbeeld handig zijn in het gebruik en dat je kunt timen wanneer je ze nodig hebt.

Wat is de beste shake voor spiergroei?

Wij van Body en Mind Succes vinden dat je producten moet gebruiken die zo zuiver mogelijk zijn zonder teveel toegevoegde stoffen. Hierbij kun je denken aan suikers, zoetstoffen en andere hulpstoffen zoals bepaalde E-nummers e.d.

De beste shake is naar onze mening tot nu toe de Whey Isolate Perfection Naturel van Body en Fit.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig voor spieropbouw?

Doorgaans is de regel dat je ongeveer 2 gram eiwit per kilogram aan lichaamsgewicht neemt. Je kunt dit bereken door je lichaamsgewicht x het aantal gram eiwit te vermenigvuldigen.
Bijvoorbeeld 85kgx2gram=170 gram eiwit per dag.

Als je het totaal over de dag in je maaltijden gaat verdelen dan zit je meestal goed. Op deze manier kan je je lichaam voorzien van voldoende eiwitten voor spieropbouw, herstel en in het proces van afvallen.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig voor het afvallen?

Als je gaat afvallen heb je altijd eiwitten nodig en daar is ook vaak de verwarring. Je dient je spieren altijd te voorzien van eiwit. Daarbij vullen eiwitten relatief beter dan koolhydraten en zal je zien dat je beter presteert in je trainingen en dagelijkse bezigheden.

Je kunt dan ook gerust eiwitten eten als je aan het afvallen bent. Hoeveel? Je kunt de hoeveelheid aanhouden die ook geldt voor spieropbouw.

Welke proteïne shake is zonder klonten?

Meestal heb je bij alle shakes wel eens een klontje(s). Meestal komt dit door de manier van shaken. Doe je dit bijvoorbeeld in een shakebeker of blender, dan zal je verschil merken omdat een blender beter mixt.

De Whey Isolate Perfection van Body en Fit is zonder klonten, ook in de shakebeker!

Je kunt melk of water gebruiken, dat maakt geen verschil. Behalve dat de shake iets minder romiger en vetter is.

Proteïne shake recept

De lekkerste shake maak je naar onze mening toch met een blender. Je doet 250-300ml melk in de beker of kan. 1 schep (30gram) whey Isolate poeder (naturel) van Body en Fit en een bevroren banaan.

Je mixt alles ongeveer 30 seconden en daarna heb je de perfecte shake zonder suiker, behalve de vruchtensuikers, zoetstof en andere gekke toevoegingen!

Check ook even het filmpje onderaan dit blog voor het recept en hoe wij van Body en Mind Succes een goede proteïne shake maken.

Veel succes!

2 gedachten over “Hoe maak je een goede proteïne shake? Met dit recept maak je dit in een minuut!”

  • Hey Remco,
   Inderdaad, dit is zeker een goed recept. Zelf voeg ik zo min mogelijk koolhydraten/suikers toe. Maar dat is persoonlijk.
   Groet,
   Jeff
   Body en Mind Succes

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.