Hoe zorg je ervoor dat je een gezonde leefstijl kan blijven volhouden?

Hoe zorg je ervoor dat je een gezonde leefstijl kan blijven volhouden?

In dit blog ga ik mijn eigen ervaring met je delen over mijn leefstijl. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om je leefstijl te verbeteren, maar daarvoor moet je wel zelf de stappen zetten om dit te gaan doen.

Het is niet moeten, maar willen. Hoe graag wil je een gezonde leefstijl? Hoe zie jij de voordelen ten opzichte van de (eventuele) nadelen? Als er al nadelen zijn moet ik zeggen. Veel mensen denken dat er bij een gezondere levensstijl heel veel komt kijken, maar is dat echt zo?

Ik vind van niet want het zijn keuzes die verschil kunnen maken voor de rest van je leven! Als je geen keuze maakt, maak je ook een keuze maar is dat een weloverwogen keuze?

Heb ik een gezonde leefstijl?

Dat is de eerste vraag die je jezelf eigenlijk moet gaan stellen. Breng in kaart hoe je leeft, hoe je slaapt, hoe je eet, hoeveel je sport, of je rookt, of je drinkt. Breng alles in kaart wat je doet en hoe je leeft.

In mijn verleden heb ik bijvoorbeeld gerookt, geblowd, gedronken en medicatie gebruikt. De keuze om dit niet meer te doen was zeker niet makkelijk. Maar als ik alleen al denk aan het feit dat ik al het bovenstaande deed in de veronderstelling dat dit mij op langere termijn niet zou schaden, vind ik dat ik in een illusie leefde destijds.

Een gezond leven volhouden is niet moeilijk omdat jij zelf aan het roer staat van je leven. Je bepaalt dus zelf wat je eet, of je sport, of je rookt, of je drinkt, medicatie gebruikt, hoeveel je slaapt, hoeveel je werkt enzovoorts enzovoorts.

De definitie: gezonde leefstijl

Er is naar mijn mening niet een definitie van een gezonde leefstijl die voor iedereen hetzelfde is. Geen dag is hetzelfde en geen enkel persoon is hetzelfde. Dat geldt dus ook voor je lichaam. Wat wel belangrijk om te weten is dat een gezonde leefstijl wel een basis kent.

Een basis waarin schone, gezonde voeding, sport en balans tussen lichaam en geest het uitgangspunt is. Een gezonde levensstijl beginnen is voor iedereen mogelijk en je bent nooit te laat. Als je bijvoorbeeld teveel rookt en wilt minderen, dan draagt elke peuk die je minder rookt bij aan stappen naar een gezonder leven.

Volhouden of opgeven?

In dit blog geef ik je een aantal tips voor een gezonde leefstijl en hier de voordelen van een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl beginnen is een investering in je zelf en je leven want het zorgt letterlijk voor een langer leven.

Maar het is tweeledig en dat zal ik even toelichten. Ga je gezonder leven, dan ga je gezonde voedingsmiddelen eten. Gezonde voeding is voeding dat zo dicht mogelijk bij de natuur staat en zo min mogelijk bewerkt. Kies dus niet voor light producten bijvoorbeeld, want dat is echt troep.

Kies bijvoorbeeld voor biologisch! Op deze manier stimuleer je namelijk ook de biologische sector en geef je de dieren en de natuur steun. Ook geef je een signaal aan de industrie dat de consument anders wil, gezonder leven!

Een gezonde leefstijl is makkelijk zodra je dit eigen maakt, daardoor beter en langer al dan niet voor de rest van je leven kunt volhouden. Geef je op, dan geef je jezelf op.

Ik vind namelijk dat jij het waard bent om de voordelen te genieten van een gezonde leefstijl en alle voordelen die het geeft. Geef het een paar weken de tijd om het in je leven vorm te geven en daarna volgt alles vanzelf.

Ben je in balans, dan denk je anders en wil je niet anders meer.

Welke stappen heb ik gezet?

Eigenlijk hele simpele stappen! Ik heb de keuze gemaakt om een cursus aan te schaffen die mij de tools gaf om zelf uiteindelijk de regie over mijn leven te houden. Tools die je kunt gebruiken om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, die bij jou past.

Deze cursus heet het Droog Trainen Protocol. De cursus is voor iedereen die een ander leven wil en gezond wil blijven. Je kunt kiezen om droger te worden (vet verlies) maar ik ben ervan overtuigd dat deze cursus voor iedereen waardevol kan zijn.

Ik heb er zoveel voordelen en waarde uit kunnen halen die ik overigens elke dag nog toepas in mijn dagelijkse leven. Enkele voorbeelden hieronder:

De kennis van voedingsmiddelen, voedingswaarde en voedingsstoffen
Je leert hoe je het beste kunt trainen en welke training je kunt toepassen (kracht training)
Je leert de oefeningen juist uit te voeren
Hoe je lichaam werkt
Hoe je je mindset verandert door gezonde voeding
Je leert doelen stellen en behalen
Je leert je eigen kracht in te zetten
Dat variatie in je voeding de sleutel is
Dat er geen weg hetzelfde is
Je leert je eigen leefstijl creëren
Je leert door te zetten waar anderen opgeven..

Maak jij de keuze of maak je geen keuze?

Hoe dan ook; je maakt een keuze. Maar jij leest dit blog niet omdat je alleen maar nieuwsgierig bent. Je leest dit blog omdat je een keuze wil maken die impact heeft in je hele leven, namelijk je gezondheid!

Kies voor jezelf!
Kijk niet naar wat het kost, maar wat het oplevert

Vragen?

Mail me op balans@bodyenmindsucces.nl of stuur me een berichtje via Instagram! Ik ga mijn uiterste best doen om je vraag snel en zo goed mogelijk te beantwoorden!

Succes!
Jeff

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.