Hoe kan ik gezonder leven? 3 Bouwstenen die daarvoor zorgen!

Body En Mind Succes is er voor jou! Jij bent hier op deze website gekomen omdat je gezondheid belangrijk vindt. De vraag ‘Hoe kan ik gezonder leven’ wordt hier duidelijk omschreven en we geven je in dit blog 3 bouwstenen die kunnen helpen.

Hoe kan ik gezonder leven? 3 Bouwstenen die daarvoor zorgen!
Hoe kan ik gezonder leven? 3 Bouwstenen die daarvoor zorgen!

We proberen je te ondersteunen door goede informatieve reviews en blogs en dat dit je de juiste richting geeft naar een gezonder leven. Dat willen we allemaal, maar we worden ook best gek van alle manieren die we volgens anderen moeten volgen om dat leven te bereiken.

In dit blog geven we je 3 bouwstenen die voor dat leven kunnen gaan zorgen.

Lees snel verder!

Gezond leven

Wat is eigenlijk een gezond leven? We bedoelen daar eigenlijk mee dat we genoeg energie hebben om de dingen te doen die we leuk vinden en om onze verantwoordelijkheden aan te kunnen, genoeg aandacht hebben voor de mensen die we liefhebben, gerust wakker worden, op een fijne soepele manier oud worden en de dingen die elke dag weer op ons af komen aan te kunnen.

De drie bouwstenen voor een gezonder leven

Aan de basis van dat gezonde leven staan 3 onderwerpen centraal. Namelijk beweging, slaap en voeding. De bouwstenen voor de basis, het fundament. Deze zijn verbonden met elkaar en kunnen ook niet zonder deze samenwerking.

Valt er 1 weg, dan is het onmogelijk om echt gezond te kunnen leven. We kunnen bijvoorbeeld 2 uur per dag sporten of andere lichaamsbeweging doen, maar als we vervolgens slecht slapen lopen we nog steeds verhoogde kans om ziek te worden, blessures te ontwikkelen en we herstellen niet of nauwelijks van die inspanning.

En als we super goede nachten maken van 8 tot 9 uur slaap, maar vervolgens alleen maar kant-en-klaar maaltijden eten waar geen voedingswaarde in zit, worden we er zeker niet gezonder op.

Kortom, het gaat erom dat we die 3 bouwstenen van een gezond leven in balans krijgen en behouden. Dat we dit in evenwicht brengen en krijgen. Voldoende slaap, beweging en verse gezonde voeding.

De negatieve en positieve cirkel

We redeneren vanuit de gedachte dat we op het gebied van gezondheid in 2 mogelijke cirkels terecht zouden kunnen komen. Je hebt neerwaartse en opwaartse spiralen, tenminste zo zou je deze kunnen noemen.

De neerwaartse staat eigenlijk wel bekend als negatief. Daar komen we in terecht als we te weinig lichaamsbeweging krijgen, slecht slapen of slecht eten. Dan missen we de energie om ons drukke leven goed aan te kunnen.

We zijn snel moe na een lange werkdag. Het gebrek aan energie zorgt ervoor dat we weinig creatief omgaan met onze voeding, vaak niet verse maaltijden bestellen (junkfood) en deze hebben een lage voedingswaarde.

Je zult gauw merken dat je daardoor nog minder energie door hebt. Opstaan uit bed kost enorm veel moeite, we hebben geen zin om naar het werk te gaan, hebben geen zin in afspraken maken en dan gaan we al helemaal niet meer sporten of bewegen.

Op deze manier vallen we snel weer in bepaalde cirkels, de neerwaartse spiraal. Een proces dat vaak gepaard gaat met negatieve gevoelens, sombere gedachten over onszelf en het leven dat verder gaat om ons heen.

Omhoog!

In de opwaartse spiraal gebeurt precies het omgekeerde. Je beweegt of sport lekker veel, slaapt daardoor als een roos, hebt de energie om lekker verse maaltijden te koken, voelt je al snel sterk en positief ingesteld.

Dat gevoel herken je meteen als je ooit een periode in je leven hebt gehad waarin je lekker aan het sporten was, goed sliep en at. Het gaat lekker man, zeggen we dan. En alles gaat van een leien dakje.

Toch is het niet zo eenvoudig om van die neerwaartse spiraal in een opwaartse te komen, dus omhoog. Onze drukke levens zitten vol obstakels en prikkels. Dit zijn juist zaken die ons weerhouden om een goed ritme te vinden, genoeg te trainen, gezond te eten en voldoende slaap te pakken.

Hoe kan ik gezonder leven? 3 Bouwstenen die daarvoor zorgen!
Hoe kan ik gezonder leven? 3 Bouwstenen die daarvoor zorgen!

Maar vergis je niet, het kan zeker: in kleine stapjes. En dat is het doel van Body En Mind Succes. Gezonder leven. Gezond voelen.

Voor iedereen die beter wil slapen, gezondere voeding wil eten en meer tijd wil vinden voor lichaamsbeweging en/of sport.

Door de waardevolle informatie hier op de website krijg je eerlijke en betrouwbare informatie om je doelen te bereiken.

NOW Foods voedingssupplementen

Check hier een review van de Droog Trainen Academie!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.