Hoeveel maaltijden per dag moet jij eten om vet te verliezen?

Hoeveel maaltijden per dag moet jij eten om vet te verliezen?
Hoeveel maaltijden per dag moet jij eten om vet te verliezen?

Vetpercentage verlagen, droger worden, slanker worden; al deze termen zijn eigenlijk allemaal synoniem voor 1 ding en in dit artikel kom je er achter hoeveel maaltijden jij per dag moet eten om vet te verliezen. Slanker worden en je vetpercentage naar beneden halen.

Heel vaak hoor je natuurlijk allerlei verhalen over de frequentie van je maaltijden. De hele fitness wereld staat er vol van over hoeveel maaltijden jij moet eten om spiermassa op te bouwen of vet te verliezen. Die vraag wordt natuurlijk vaak gesteld.

Een mythe die al heel lang leeft in de fitness wereld

6 maaltijden per dag eten zou helpen om je metabolisme op te voeren, of op gang te houden. Deze mythe die nog bij veel mensen leeft en zelfs door wetenschappelijk onderzoek is ontkracht, komt bij sommige mensen toch nog terug als vraag: Hoeveel maaltijden moet ik nu eten om vet te verliezen?

Ik heb namelijk gehoord dat ik 3x per dag moet eten of 6x per dag, want dat zou dan het beste zijn voor vetverlies. In essentie komt het erop neer dat de bepaalde hoeveelheid maaltijden die jij kunt eten voor vetverlies, jij zelf bepaalt.

De enige richtlijn die je hier eigenlijk voor hoeft te gebruiken is wat jou het meest praktisch uitkomt. Het totaal aantal calorieën is altijd leidend voor vetverlies en dat betekent dat het eigenlijk niet uitmaakt in hoeveel maaltijden jij je calorieën consumeert.

Als je dus flexibel dieet, breng je elke dag in kaart wat je aan calorieën en macronutriënten binnenkrijgt. Je weegt je voeding af en je registreert alles wat je in je mond stopt aan calorieën.

Dat doe je dus om een basis te creëren om uiteindelijk op gevoel te kunnen eten zonder elke keer te hoeven registreren. En dit leer je dus ook door middel van het Droogtrainen protocol.

Flexibel diëten of voeding trekken

 is dus een hele goede en solide manier om als basis te gebruiken om af te vallen en die meetbaar is. Als jij weet wat je elke dag aan calorieën in je mond stopt, dan kun je dat heel goed tegenover het energie verbruik neerzetten.

Op het moment dat je vet wilt verliezen dient er een calorietekort te zijn en dat betekent dat je dan een negatieve energiebalans moet aanhouden. Uiteindelijk moet je dus meer energie verbruiken dan dat je binnenkrijgt aan voeding.

Dat is eigenlijk de grote sleutel tot vetverlies.

Je lichaam gaat dan je vetreserves aanspreken om tot energie te komen. Zodra je dus de vetreserves gaat aanspreken door het calorietekort, dan ga je aanvallen en vetverliezen.

Calorieën zijn leidend

Calorieën is een term waar we energie in uitdrukken. Energie in en energie uit. Op het moment dat jij je caloriebehoefte weet om vet te gaan verliezen en jij gaat daar een calorietekort creëren, dan heb je dus een bepaalde hoeveelheid calorieën die je kunt consumeren voor je persoonlijke doel.

Hoeveel maaltijden jij per dag dan eet maakt eigenlijk niet uit. Het totaal aantal calorieën aan het eind van de dag zijn leidend. Als jij deze dan in 1 maaltijd eet of in 6, in 8 of in 3, het maakt helemaal niets uit.

Mensen die zeggen dat je 6 maaltijden moet eten omdat dan je metabolisme hoog blijft, dat is onzin. Per maaltijd op het moment dat jij iets eet, verhoogt je metabolisme natuurlijk iets doordat je lichaam energie verbruikt om die maaltijd te verwerken.

Maaltijdverdeling

Of je maaltijdverdeling nu 3 maaltijden zijn of 6, 8 of je nu wel ontbijt of pas om 12uur begint met eten, een soort vorm van intermittent Fasting toepast. Het maakt allemaal niet uit, als jij je totaal aantal calorieën maar in de gaten houdt.

Het komt dus aan op praktische voorkeur. Word jij in de ochtend wakker en je hebt geen honger en ben jij eigenlijk geen ontbijter? Dan eet jij geen ontbijt en als je dan om 11 uur wilt gaan eten of om 12.00uur, dan is dat ook prima.

Op het moment dat jij graag een ontbijtje weg hapt en je wordt om 06.00 uur wakker om naar je werk te gaan. Je vindt het fijn om voor het werk aan nog even wat te eten en dat is je hele maaltijd, ook dikke prima!

Eet jij dan 3 of 4 grote maaltijden per dag en verdeel jij je calorieën daarin? Helemaal goed. Eet jij 3 grote maaltijden met een aantal snacks? Ook helemaal top!

De grote magie achter vetverlies

Een calorie tekort hanteren is het grote geheim, de magie hierachter. Iedereen die beweert dat dit niet zo is, dat bijvoorbeeld intermittent Fasting het geheim is of dat je alleen met een Keto dieet af kan vallen, want dat is het beste dieet van allemaal.

Is allemaal onzin!

Het enige wat nodig is voor vetverlies, is een calorietekort. En met welke methode jij dat doet maakt helemaal niets uit. In het Droogtrainen protocol doen we dat met flexibel diëten. Maar met welke methode jij dit doet maakt niets uit, als je maar een calorietekort hanteert, want dat is het enige wat telt voor vetverlies.

Ga dus opzoek naar een methode die het beste voor jou werkt. Nieuwsgierig geworden naar de methode van de droogtrainen academie?

Of wil je echt alleen puur op je voeding gaan letten, check dan de afslank receptenbijbel!

Het gaat om een methode die je langer kunt volhouden zodat je je doel kunt behalen. En zodra je dit doel hebt bereikt, is het ook van belang dat je dan begrijpt hoe je dat vet er af kunt houden.

Het Jojo effect

Is een wereldwijd probleem en iedereen die dan vet verliest, valt uiteindelijk weer terug, wat heel zonde is. Dat komt omdat mensen aan het diëten zijn volgens een methode die eigenlijk niet goed bij hen passen.

Op het moment dat men dan terug gaat naar hun normale voedingspatroon, dan vallen ze terug in het ‘oude patroon’ en komen alle oude kilo’s er weer bij op. Dat wil je dus niet en voorkom dus dat je gaat jojo-en.

Zorg ervoor dat je een calorietekort hanteert, dat je je doel bereikt en zorg ervoor dat je dan snapt hoe je dat resultaat kan bereiken en kan behouden.

Het maakt dus helemaal niets uit

Hoeveel maaltijden je eet, als je maar inzicht hebt en krijgt in je totale caloriebehoefte.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Wil jij vet verliezen en slanker worden?
Wil je spiermassa opbouwen maar ook behouden?
Wil je trainingsschema’s voor thuis of in de gym die je effectief laat trainen?

Werk ook samen met de Droogtrainen Academie om de beste versie van jezelf te worden!

Jij bent het waard om te werken aan een mooi lichaam. Jij verdient dat! Jij wil toch ook gezond zijn van binnen en buiten? Maak nu de keuze om te starten!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.