Waarom is het belangrijk om je benen te trainen?

Waarom is het belangrijk om je benen te trainen?

Je benen trainen is ontzettend belangrijk en heel veel mensen onderschatten dit enorm! Dat is eigenlijk heel jammer maar misschien ook wel heel begrijpelijk, of toch niet??

Ik vind het persoonlijk heel belangrijk omdat dit een groot deel van je lichaam is en dat behoort ook mee te kunnen komen met de rest van je lichaam. Voor je motoriek en beweging is dit niet alleen belangrijk maar ook functioneel.

In dit blog lees jij precies waarom het belangrijk is om die benen aan te pakken. Jij wilt toch niet als een Johnny Bravo door het leven gaan? Van boven een kast en van onder twee saté prikkers.

Lees snel verder!

Aanmaak van testosteron

Benen zijn een grote spiergroep en deze spieren nemen eigenlijk de helft van je lichaam in beslag. Hoe groter de spier, hoe méér testosteron deze aanmaakt. Testosteron is een natuurlijk groeihormoon die door je eigen lichaam wordt aangemaakt. Iedereen heeft dit in zijn of haar lichaam.

Wekelijks benen trainen is dus echt van belang om maximaal te groeien in spiermassa. Doe je dit niet, dan mis je een grote hoeveelheid natuurlijk groeihormoon en dat is echt zonde!

Het verlaagt het risico op rugblessures

Doordat je benen traint, train je automatisch ook je ‘Core’ mee. Denk aan de compound oefening zoals de Squat of de deadlift. Door sterke beenspieren kan je rug meer compenseren waardoor deze niet overbelast raakt.

Grote spiergroep

Waarom is Leg Day zo belangrijk? Leg Day is de Engelse term voor benen dag, de dag waarop je benen gaat trainen. Maar benen zijn een grote spiergroep en hoe meer spiermassa je hebt op en rondom je benen, des te hoger de verbranding.

Je gaat dus meer calorieën verbranden wat ook weer gunstig is bij het afvallen. Zowel voor mannen als vrouwen is dit belangrijk.

Betere verhouding en stabiliteit

Je onderlichaam trainen is net zo belangrijk als je bovenlichaam. Het zorgt voor betere verhoudingen, motoriek en stabiliteit. Als je het figuur zoals Johnny Bravo ambieert, dan zal je vroeg of laat dis-balans gaan ervaren. Je benen zijn je fundament van je bovenkant. Zorg daar dan ook goed voor!

Waarom moet je Leg Day niet overslaan?

Leg Day is dan misschien de meest gevreesde dag van de week of twee dagen. Maar wanneer je benen gaat trainen maak je kleine spiervezeltjes kapot. Die kleine scheurtjes zijn weer nodig voor spiermassa opbouw. Dit geldt overigens voor elke spiergroep.

Daarnaast moet je Leg Day niet overslaan omdat dit de BESTE SPIERPIJN ooit geeft! De spierpijn die je ervaart door het trainen van je onderlichaam is met geen andere spiergroep te vergelijken. Heerlijk!

Nog andere TIPS?

In andere blogs zoals deze kan je lezen wat je nodig hebt in je training. Maar gebruik vooral goede schoenen met een platte zool en comfortabele kleding waarin je bewegingsvrijheid hebt.
Je hebt ook voldoende energie nodig, dus eet goed, minimaal een uur vooraf de training, zodat je kunt knallen.

Doe compound oefeningen zoals squats, deadlifts en splitsquats en vergeet je kuiten niet mee te trainen. Ik gebruik voor de kuiten altijd nog in ieder geval 1 isolatie oefening.

Succes!

fitness supplementen

2 gedachten over “Waarom is het belangrijk om je benen te trainen?”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.