Welke supplementen heb je nodig?

Welke supplementen heb je nodig?

Om een gezonde leefstijl te behouden heb je aanvullingen nodig naast je dagelijkse voeding. Dat kunnen we stellen omdat de voedingsbodem in de agrarische sector zodanig is uitgeput dat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen in veel belangrijke voedingsmiddelen niet voldoende meer zijn.

Kies je voor biologische voeding zoals ik dit toelicht in dit blog, dan maak je een gezondere, duurzame keuze, als het gaat om voeding met meer voedingstoffen.

Naar mijn mening zijn we genoodzaakt om bepaalde supplementen te gebruiken en iedereen maakt daar natuurlijk zijn of haar eigen keuze in. Sommige supplementen kunnen namelijk positief bijdragen aan je gezondheid.

Ook met intensief trainen kun je zeker baat hebben bij kwalitatieve supplementen. Denk hierbij aan spiermassa opbouwen en onderhouden. Ben je bezig om af te vallen of een gezond gewicht te behouden? Dan kunnen supplementen ook bijdragen om tekorten te compenseren in dit proces.

In dit blog lees je welke supplementen ik gebruik om gezond te blijven en een gezonde leefstijl te ondersteunen.

Lees dus snel verder!

Whey Isolaat

Waar is whey isolaat goed voor?
Om spiermassa op te bouwen heb je voldoende eiwitten nodig. Om genoeg eiwitten binnen te krijgen kan je dagelijks een eiwit shake nemen om dit aan te vullen en meer te variëren in je voeding. Ik neem hiervoor de Whey Isolaat Perfection van Body en Fit en deze bevat de minste koolhydraten, vetten en de meeste eiwitten(naturel).

Ook bij het afvallen is het belangrijk voldoende eiwitten tot je te nemen. Ten eerste zorg je voor spiermassa behoud en zorgen eiwitten voor een voller gevoel en zal je minder snel honger hebben. Weet dat spiermassa zorgt voor extra calorie verbranding, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Creatine

Waarom wel of geen creatine?
Creatine zorgt voor meer energie in je spieren. Hierdoor kan je langer en intensiever doortrainen. Je raakt minder snel vermoeid, je kunt dus meer herhalingen doen en dat zorgt voor meer spiermassa groei. Als je aan krachttraining doet, kan creatine een goed supplement zijn om daarin meer succes te behalen.

Bij het afvallen geeft creatine ook voordelen. Voordelen zoals meer energie hebben voor is denk ik het belangrijkste. Vaak als je lager in je koolhydraten zit, kan je je erg futloos voelen. Creatine zorgt er dan voor dat je effectief kunt blijven trainen. Zelf gebruik ik creatine advanced voor krachttraining en ook als ik lager in calorieën zit.

Post workout drink

Waar is post workout goed voor?
Na een intensieve training is het heel belangrijk om binnen 2 uur na je training belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen voor optimaal herstel van je lichaam en geest. In deze recovery drink van Krachtshop krijg je alles binnen wat je nodig hebt na een intensieve training.

Denk aan koolhydraten, aminozuren, proteïne, mineralen en vitamines zoals calcium, magnesium, kalium en B-vitamines. Het voorziet je lichaam van elektrolyten(belangrijke mineralen), vult aan in je vochtbalans en eiwitten voor spierherstel. Deze drank neem ik na iedere training en is voor zowel krachtsport en duursport.

Vitamine B12

Wat is de functie van vitamine B-12?
Vitamine B-12 is een enorm belangrijke vitamine, dat zorgt dat verschillende processen in je lichaam goed blijven functioneren, zoals je zenuwstelsel. Vitamine B-12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en neem ik dit om mij te voorzien in mijn energie. Lichamelijk maar vooral mentaal, omdat dit preventief werkt tegen somberheid en depressie. De vitamine B-12 zuigtabletten zijn hier ideaal voor omdat de stof direct wordt opgenomen door het mondslijmvlies en in je bloedbaan terecht komt.

Camu Camu

Waar is Camu Camu goed voor?
Camu Camu bevat ontzettend veel vitamine C en heeft zeer veel goede voordelen. Zo bevat het kalium wat goed is voor je hart en gaat de verkalking tegen van je slagaders. Camu Camu heeft een antioxiderende en ontstekingsremmende werking in je lichaam. Daarnaast bevat het 30x meer vitamine C dan 1 sinaasappel en is de biologische opneembaarheid in je lichaam optimaal.

Vitamine D3

Wat is de werking van vitamine d3?
Vitamine d3 zorgt voor sterke botten en tanden. Maar ook zorgt deze vitamine d3 voor het stimuleren van de alvleesklier en stimuleert dit de insuline productie. Insuline zorgt voor meer spiermassa opbouw en herstel. Daarnaast regelt vitamine d3 je bloedsuikerspiegel. Erg belangrijk dus.

Magnesium Tauraat

Waar is magnesium tauraat goed voor?
Net zoals vitamine d3 speelt magnesium een belangrijke rol om je botten en tanden sterk te houden. Waarom ik magnesium tauraat neem is omdat het helpt tegen vermoeidheid en je energievoorziening ondersteunt. Ook is het goed voor je gemoedstoestand, het celdelingsproces, je geheugen, je leerprestatie en je concentratievermogen.
Dit magnesium tauraat van Vitakruid raad ik aan.

Omega 3 vetzuren

Waar zitten omega 3-vetzuren in?
Omega 3 zit voornamelijk in vette vis zoals haring, zalm, makreel of koolvis. Ik persoonlijk eet niet vaak genoeg vis om aan de juiste hoeveelheid EPA en DHA te komen om hier gezondheidsvoordelen van te hebben. Daarom neem ik algenolie of visolie van Arctic Blue. Lees ook deze review.

Omega 3-vetzuren zorgen voor je hart, hersenen en bloedvaten maar beschermen deze ook tegen verschillende aandoeningen. Omega 3 is ook ontzettend belangrijk voor de aanmaak van spiereiwitten en zorgt dit voor meer spiergroei. Hiervoor is het wel nodig om de juiste hoeveelheid te nemen en dat is minimaal 200 milligram per dag aan EPA en DHA (omega 3-vetzuren).

Conclusie

De conclusie die ik kan trekken bij het nemen van supplementen is dat dit mijn gezondheid bevordert. Het boost mijn immuunsysteem en is mijn weerstand hoger dan wanneer ik geen supplementen zou nemen. Zelf ga ik voor zo puur en zo dicht mogelijk bij de natuur, en de biologische opneembaarheid hoger ligt. Hoe synthetischer(onnatuurlijker), hoe minder de biologische opneembaarheid is.

Dankjewel en voor vragen kan je altijd contact met me opnemen!

Jeff
Body en Mind Succes

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.