5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen

5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen, dat lees je in dit blog.

Als je niet blij bent met jezelf dan ga je zoeken naar oplossingen Tenminste dat doen we zodra we teveel pijn ervaren met de obstakels die we ervaren. Nu heb je misschien overgewicht en voel je pijn in je gewrichten door de extra kilo’s.

Een andere situatie kan zijn dat je net bevallen bent van een kindje, ben je enorm gegroeid in de zwangerschap periode en wil je iets doen aan je buik die nu hangt.

Wat te doen om op gewicht te blijven of hoe behoud je een gezond gewicht? Dat zijn dan hele logische vragen want eenmaal weer het streefgewicht te hebben bereikt, wil je niet meer terug. Toch?

Toch komen meer dan de helft van de mensen die zijn afgevallen weer aan. Ze vallen weer terug in oude patronen en komen dan ook weer aan in gewicht. Vaak komen er nog meer kilo’s bij dan voorheen.

Ik geef je 5 gouden tips die staan voor de lange termijn visie om blijvend op gewicht te blijven en je spiermassa te behouden. Geen dieet en honger lijden, maar tips die je kunt gebruiken om in je levensstijl toe te passen.

Lees snel verder!

Tip 1: Eet eiwitrijk voedsel

Ik vertel dit vaker aan mensen maar toch vragen ze me nog; wat moet ik dan eten om op gewicht te blijven?

Eiwitrijk voedsel zeg ik dan!

Je kunt zoveel kanten op met eiwitten. Eiwitten vullen namelijk meer dan koolhydraten. Koolhydraten worden direct ingezet om te verbranden, want deze geven namelijk energie. Vetten daarentegen worden pas aangesproken in een calorie tekort. En eiwitten hebben meer tijd nodig om verwerkt te worden.

Dat maakt eiwit tot een geschikte bron. De stelregel is dan ook om in ieder geval elke maaltijd te voorzien van voldoende eiwit (plus minus 30-40 gram).

Denk aan melkproducten (magere kwark) vlees en gevogelte, soja producten, eieren, peulvruchten, zaden en noten.

5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen eiwitrijk voedsel
5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen, eiwitrijk voedsel.

Tip 2: Ga vasten!

Vasten is zwart-wit gezegd een periode van niets eten en voor veel mensen is dit not done. Vooral onder de sporters, omdat men altijd eiwitten binnen moet krijgen. Dat is deels achterhaald en dat heeft te maken met de buffervoorraden in onze spieren.

Als je gewicht wil verliezen is cutten in je calorieën een vereiste, anders ga je er niet komen. Ga je vasten dan verklein je eigenlijk de tijd waarin je kan eten en tegelijkertijd ontdoe je je lichaam van gifstoffen. Wat gezondheidsvoordelen oplevert.

Bijvoorbeeld 16/8 vasten en dat houdt in dat je 16 uur niet eet en 8 uur wel eet. De periode van 8 uur heb je de tijd om je maaltijden in te delen.

Ga je vasten dan heb je een kleiner tijdsblok, maar kun je wel meer eten. Vasten is dus erg handig in tijden van gewichtsverlies en afvoeren van extra gifstoffen. Daarnaast kun je dit altijd toepassen.

Tip 3: Drink véél water!

Misschien vanzelfsprekend als je dit leest, maar voor veel mensen niet en misschien ook wel voor jou? Water is niet alleen van levensbelang maar het is ook belangrijk voor het proces wanneer je gewicht wilt verliezen.

Naast het feit dat je water nodig hebt en anders uitdroogt, heeft water verschillende voordelen zoals:

1 Afvoeren van gifstoffen die meer aangemaakt worden tijdens gewichtsverlies.
2 Vullend vermogen, vaak vergissen we het gevoel van honger en dorst.
3 Het is zonder toevoegingen van suikers en andere bestanddelen, dus geen calorieën.

Drink in ieder geval 2,5 liter water per dag. Je rekent andere dranken zoals koffie en thee niet mee in deze hoeveelheid.

Start iedere ochtend na het wakker worden met een glas water om je systeem vriendelijk op gang te helpen.

5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen water
5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen, water.

Tip 4: Doe aan kracht Training!

De beste training om het beste resultaat in gewichtsverlies te bereiken is door middel van kracht training. Je vormt je lichaam doordat je je spieren traint en je lichaam wordt hierdoor veel strakker dan wanneer je niet aan kracht training zal doen.

Door kracht training krijg je niet alleen meer kracht, spiermassa en vorm. Kracht training zorgt ook voor minder onzekerheid en een sterkere mindset. Een sterke mindset die je ook goed kunt gebruiken in het veranderen van je levensstijl.

In het proces van verandering is de route naar de gemakkelijkste weg snel te vinden. Als je dus een sterke mindset hebt, zal je tegenslagen beter aan kunnen en je doel gaan verwezenlijken.

5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen kracht training
5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen, kracht training.

Tip 5: Gebruik de juiste supplementen!

In het proces van afvallen verlies je niet alleen gewicht, maar ook raken de buffervoorraden van bepaalde vitamines leeg. Kun je dit niet alleen uit je voeding halen? Dan raden we aan om dit door middel van supplementen toch deels of volledig aan te vullen.

Zelf gebruik ik in tijden van EXTRA vetverlies bijvoorbeeld Glutamine of Muscle protect van Body en Fit. Hier zitten essentiële aminozuren in, die ik anders niet genoeg uit mijn voeding kan halen.

Ook is het gebruik van vitamine C, vitamine D en de B-vitamines enorm belangrijk in dit proces en daarna.

Als je gaat afvallen en gaat korten in je calorieën, dan krijg je ook te maken met krachtverlies, creatine kan dan een uitkomst bieden.

Als je supplementen gaat gebruiken, gebruik ze dan afzonderlijk en neem geen multi vitamine. Waarom niet? Vaak worden deze over gedoseerd waardoor je op een gegeven moment teveel van bepaalde vitamines of minderalen in je lichaam (organen) hebt opgeslagen. Dit kan schadelijk zijn voor bijvoorbeeld je nieren of lever.

Extra tip!

Wil je helemaal all-in? Wil jij je leven NU veranderen? Wil jij niet diëten maar een eigen levensstijl ontwikkelen waarin jij je lekker voelt en daarbij een slank en/of gespierd lichaam krijgt?

Wil jij alle tips en tricks ontvangen van mensen die alles afweten van afslanken en/of gespierder worden?

Bekijk dan vrijblijvend deze informatie via de knoppen hieronder!

1 gedachte over “5 gouden tips om nooit meer op dieet te hoeven gaan om gewicht te verliezen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.