Wat moet je eten om spiermassa op te bouwen? Dit zijn 5 super foods!

Wat moet je eten om spiermassa op te bouwen? Dit zijn 5 super foods!

Het draait om het produceren van spiermassa niet alleen om het trainen. Er zijn namelijk meerdere elementen die je echt zal moeten toepassen in je levensstijl. Wil je spiermassa opbouwen? Dan zal je voeding tot je moeten nemen die in balans is, keihard gaan trainen en voldoende rust moeten nemen.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat er eiwitten nodig zijn om spiermassa te laten groeien, optimaliseren en te onderhouden. Maar niet iedereen weet hoeveel je eigenlijk nodig hebt. Hier heb ik ook een blog over geschreven. Check deze HIER!

Elke dag kip, rijst en groente eten is niet alleen saai, het is ook eenzijdig. Dat wil zeggen dat er niet voldoende voedingsstoffen inzitten die je nodig hebt. Tegenwoordig zijn vitaminepreparaten en supplementen bijna cruciaal om geen tekorten te krijgen. Mijn advies is dan ook om te variëren in je voeding.

Lees verder voor de 5 super foods om spiermassa op te bouwen!

#1 Kipfilet

Hoeveel eiwit zit er in kipfilet?
Haha staat kip toch op nummer 1! Dat is niet voor niets, maar ook een beetje willekeurig. Hoewel kipfilet een het hoogste eiwitgehalte heeft van gemiddeld 30 gram per 100 gram zijn er natuurlijk meerdere alternatieven. Als je bijvoorbeeld vegetariër of veganist bent, dan ben je genoodzaakt alles uit de greens te halen. Kies wel voor verse kipfilet en niet voor de (bewerkte) plakken kipfilet.

#2 Magere kwark

Bevat kwark snelle of langzame eiwitten? Magere kwark bevat langzame eiwitten.
Magere kwark wordt ook wel het witte goud genoemd onder de krachtsporters. Het is een melkproduct wat veel gegeten wordt door atleten en krachtsporters. Dit komt omdat magere kwark relatief weinig vet bevat, enkele grammen koolhydraten en veel eiwit. Per 100 gram bevat magere kwark gemiddeld tussen de 9-11 gram.

#3 Eieren

Hoeveel eiwit zit er in een ei? Per 100 gram zit er 13 gram eiwit in ei. Per ei zal dat gemiddeld 6-7 gram zijn. Het maakt dan geen verschil of je een ei kookt of bakt. Wel eet je meer vet, als je het eigeel ook opeet.  Eieren passen goed in een vegetarisch dieet. Tegenwoordig is het achterhaald dat meerdere eieren per dag eten slecht zou zijn.

#4 Noten

Welke noten bevatten de meeste eiwitten? Noten zijn ontzettend hoog in eiwitten. Pinda’s springen zelfs boven alle noten uit met 26 gram per 100 gram. Alleen zitten de pinda’s ook hoog in vetten. Dat is vaak niet handig als je rekening houdt met je calorieën. Amandelen daarentegen zijn ook hoog in eiwitten (22gram per 100gram), laag in koolhydraten en vet. Dus een goed alternatief! Kijk wel uit als je een notenallergie hebt en dan vooral met de amandelen.

#5 Kidney bonen, zwarte bonen, bruine bonen enz.

Welke bonen bevatten de meeste eiwitten? Bonen zijn stuk voor stuk een goede (plantaardige) bron van eiwitten én vezels! Ze bevatten gemiddeld maar liefst 23 gram eiwit per 100 gram. Houd je niet van kidneybonen dan zijn er genoeg andere bonen die je misschien wel lekker vindt. Keuze genoeg!

Conclusie

Kipfilet springt er natuurlijk bovenuit met gemiddeld 30 gram per 100 gram. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven die ook goed mee kunnen komen. Denk aan bonen en de noten met gemiddeld 20 gram eiwit per 100 gram.

Dit waren 5 super foods die onmisbaar zijn voor krachtsporters!

1 gedachte over “Wat moet je eten om spiermassa op te bouwen? Dit zijn 5 super foods!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.