8 voordelen waarom je echt moet gaan fitnessen

In dit blog: 8 voordelen waarom je echt moet gaan fitnessen!

In de afgelopen jaren is fitness echt trending! Je ziet overal sportscholen als paddenstoelen uit de grond poppen en iedereen die je vraagt heeft wel een abonnement van de sportschool.

Of iedereen ook echt traint is een tweede vraag, maar iedereen heeft wel de intentie om gezond te blijven of zijn/haar gezondheid positief te veranderen.

Wat doet fitness met je lichaam?
Fitness kan transformerend werken en dat wil zeggen dat het je lichaam compleet kan veranderen. Maar niet alleen je lichaam maar ook je mindset maakt ook een ontwikkeling door in dit proces.

Wat zijn de voordelen van fitness eigenlijk?
Zoals elke sport heeft fitness ook zeker een aantal grote voordelen. Sport in het algemeen verbetert je stemming en zorgt voor een gezond hart en bloedvaten. Je zorgt voor de cardiovasculaire conditie en meestal komt hier ook bij kijken dat je je overtollige gewicht kwijtraakt.

Wil je weten wat de 8 voordelen zijn waarom je echt aan fitness moet gaan doen? Dan raad ik je aan om dit blog tot het einde te lezen!

#1 Je voelt je fitter

Ik kan je garanderen dat je na 2 weken fitnessen al fitter gaat voelen. Sommige mensen voelen zich na de eerste fitness training al als herboren. Je gaat merken dat je meer energie krijgt, meer kracht en uithoudingsvermogen.

#2 Je ziet er beter uit

Je lichaam gaat veranderen zodra jij gaat fitnessen. Je krijgt niet direct het lichaam van een bodybuilder, maar je spieren gaan wel groeien en ontwikkelen. Je lichaam krijgt meer vorm en stevigheid waardoor je er beter uit gaat zien. Je krijgt het lichaam dat bij jou past.

#3 Je krijgt meer energie

Je wordt fitter maar ook zeker energieker. Dat merk je niet alleen tijdens het trainen maar ook op je werk en in je privé leven. Je hebt meer energie over om de dingen te doen waar je anders meer moeite mee had.

#4 Je krijgt meer zelfvertrouwen

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen als ik ga fitnessen? Dit heeft te maken met het neurologische effect wat trainen geeft. Als je niet blij met je lichaam bent, ben je veel sneller geneigd om ook negatief over jezelf te gaan denken, wat uit in onzekerheid. Heb je een lichaam waar je blij van wordt, dan groeit je zelfvertrouwen automatisch. Gek he? Maar zo werkt het wel.

#5 Je hebt minder stress

Je bent vaak te vinden in de gym om alles te geven in die trainingen, alles uit die laatste rep te halen. Elke keer weer. En dan geeft fitness minder stress? Ja! Trainen is laden en ontladen. Je geeft misschien wel wat energie in je training maar je geeft stress een duwtje om te verdwijnen. Fitness training heft mentale blokkades op doordat je negatieve energie verliest in je trainingen.
Dat zorgt voor minder stress.

#6 Je kunt iets meer eten

Over het algemeen gezien kan je meer eten zodra je traint. Je bouwt namelijk spiermassa op en je spieren hebben voedingsstoffen nodig zoals koolhydraten en eiwitten. Ook heb je vet nodig, maar let op; wel in de juiste hoeveelheden en verhoudingen. De meest voorkomende denkfout is dat mensen alles kunnen eten zodra ze gaan trainen.

#7 Je slaapt beter in en slaapt dieper

Energy comes and go en bij trainen hoort ook herstel. En wanneer herstel je het best? Jawel, in je slaap. Een erg fijn bijkomend voordeel is dat je beter inslaapt en dieper slaapt.

#8 Je krijgt sterkere spieren, botten en pezen

Fitness is niet zomaar een sport die je doet. Het is een levensstijl die je veel kan geven mits je je houdt aan je training, voeding en herstel. Door fitness kun je je spieren, boten en pezen versterken. Op oudere leeftijd is dit geen overbodige luxe. Fitness is dus op de lange termijn ook een zeer geschikte sport om bijvoorbeeld botontkalking te voorkomen.

1 gedachte over “8 voordelen waarom je echt moet gaan fitnessen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.