5 redenen waarom je moet trainen in de sportschool

5 redenen waarom je moet trainen in de sportschool.

Voor sommige mensen is de drempel erg hoog om te gaan sporten in de sportschool. Sommige mensen zullen nooit 1 stap in de sportschool zetten vanwege verschillende redenen. Vele zullen dan thuis beginnen met trainen omdat ze de sportschool niet fijn vinden, dit vervolgens 1 week volhouden en dan stoppen.

Diegene die wel beginnen met sporten in de sportschool hebben eigenlijk direct een paar stappen voor, want ze komen in een wereld waar alles draait om het trainen. Ben je een doorzetter en ga je door no matter what of verwacht je binnen een week resultaat?

En als je geen resultaat ziet, stop je en geef je op.

In de sportschool staan zoveel apparaten; van loopbanden tot hardcore dumbbells van 50 kg of meer per stuk. Heb jij een helder doel voor ogen waarom je gaat trainen? Of ga je ‘gewoon’ maar een beetje trainen in de gym?

In dit blog lees je 5 redenen waarom je moet trainen in de sportschool en wat het je kan opleveren om deze stap te zetten.

Dit blog is namelijk niet voor iedereen bestemd.

Lees snel verder als je resultaten wil behalen.

Reden 1: Gelijkgestemden

In de sportschool trainen in principe alleen maar likeminded people zoals jij. Ze willen allemaal stuk voor stuk resultaat. Ze willen een droomlichaam, afvallen of meer spiermassa. Misschien zal je dit niet direct opmerken door de verschillende lichaamsverhoudingen die je ziet rondlopen, maar iedereen wil maar 1 ding: Resultaat!

In de sportschool zijn alleen maar gelijkgestemden te vinden. Op een enkeling na natuurlijk.

5 redenen waarom je moet trainen in de sportschool moet trainen.
5 redenen waarom je moet trainen in de sportschool moet trainen.

Reden 2: Een andere omgeving

Train je thuis? Dan zal je altijd afgeleid worden door externe prikkels. De deurbel gaat of je ziet de afwas nog staan als je snel nog even water pakt voor de workout. En als je kinderen hebt, dan is het helemaal feest. Je zult continu worden gepakt door de prikkels van je thuisomgeving.

Train je in de sportschool, dan zie je alleen maar dumbbells, krachtapparaten, loopbanden, andere mede sporters en hoor je motiverende muziek door de boxen of in je oren van je headphones.

Alles in de sportschool zorgt ervoor dat je knalt en blijft knallen. Geen afleiding van je kinderen, de deurbel die gaat of vuile vaat die je ziet staan op het aanrecht.

Reden 3: Je bent er toch

Vandaag heb je echt geen zin om naar de sportschool te gaan, maar toch raap je alle moed bij elkaar om te gaan en ben je in de gym. Toch vraag je jezelf op dat moment nog af of je er goed aan doet om te gaan trainen.

Je bent er toch! Je hebt een afspraak met jezelf gemaakt om te trainen, de commitment die je naar jezelf laat zien dat je doorzet en niet opgeeft. Je bent er toch immers, dan maar lekker trainen. En op deze manier zorg je steeds weer voor vooruitgang. Niet trainen is kiezen voor de gemakkelijke weg.

Reden 4: Je krijgt extreme Focus

Complete focus heb je als je in de sportschool staat en als je dit op dat moment nog niet hebt, dan krijg je dat. Een trainingsroutine voor die dag heb jij van te voren al opgeschreven of je weet precies wat je gaat trainen. Je doet je favoriete muziek in je oren en je gaat vlammen.

In de sportschool heb je focus en niemand valt je lastig en daarom kan je lekker rammen. Iedereen die in de sportschool rondloopt, respecteert die focus en zal je dan ook niet zomaar ineens even iets vragen. Althans dat is mijn ervaring.

Reden 5: Een helder doel voor ogen

Niemand gaat naar de sportschool zonder doel. Iedereen zet de stap naar de sportschool om een doel te verwezenlijken. Dat kan zijn: gewicht verliezen, meer energie krijgen, krachtiger of gespierder te worden.

Maar iedereen met een doel heeft niet altijd een helder doel voor ogen. De één kan naar de gym gaan met het doel om af te vallen, maar hoeveel wil hij of zij afvallen? De ander heeft als doel een sixpack te bouwen.

Wanneer heb je dan je sixpack?

Als je een doel hebt, maak deze specifiek en geef het een deadline! Op deze manier zorg je ervoor dat je dit specifieke doel helder hebt en na een bepaalde tijd je doel hebt behaald. Misschien haal je je doel niet op dat moment, maar door deze tip doe je wel je uiterste best om dat specifieke doel te behalen.

1 gedachte over “5 redenen waarom je moet trainen in de sportschool”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.