Dit is waarom een warming up noodzakelijk is voor elke training!

Dit is waarom een warming up noodzakelijk is voor elke training!

Wat is een goede warming up voor krachttraining?
Warme, soepele spieren zijn noodzakelijk om je training goed te kunnen doen. Je hart wat sneller te laten kloppen en het bloed door je spieren te pompen. Je dient je lichaam voor te bereiden op een intensieve training en voor die training moet je eerst warm worden.

Je kunt voor je training rustig op een crosstrainer gaan beginnen of op een roeimachine zodat je je hele lichaam warm krijgt. Je kunt ook gaan touwtje springen zoals de boksers altijd voor de training doen. Doe dit 5-10 minuten voordat je intensief gaat trainen.

Je kunt ook met lichte dumbbells verschillende bewegingen uitvoeren om je spieren op te warmen. Bijvoorbeeld Shoulder press, chest fly’s, bicep curls, tricep extensions, side raises e.d.

Wat is het belang van een warming up?
Het belang van een goede warming up is de voorbereiding voor de intensiviteit. Het verhogen van je lichaamstemperatuur, het verbeteren van je zuurstoftoevoer in je bloed en versnelde glycogeen verbranding. Glycogeen wordt omgezet tot glucose in je spieren om energie te leveren. Doe daarnaast actieve rekoefeningen op een yogamat.

Lees snel verder waarom je voor elke training goed moet opwarmen!

Je prestaties zullen verbeteren

Je kunt veel harder knallen als je warm bent dan koud. Eens of oneens? Je prestaties verbeteren aanzienlijk wanneer je warm en al geactiveerd bent in je lichaam. Je spieren zijn soepeler en functioneler en je kunt doelgerichter trainen dan wanneer je koud bent.

Je gaat blessures voorkomen

Niemand wil blessures en dit kan iedereen een keer overkomen door overbelasting of iets anders. Door een warming up willen we dat immers voorkomen en zorgen dat de spieren warm genoeg zijn om directe intensieve spanning aan te kunnen. Blessures voorkomen is een belangrijke reden om altijd warm te worden voor welke training dan ook.
Bij pijnlijke spieren gebruik ik vaak magnesium olie!

Je mobiliteit zal verbeteren

Door warm aan je workout te beginnen zorg je ook dat je mobiliteit optimaal blijft. Dit komt omdat warme spieren de volledige range of motion kunnen maken (volledige beweging van de oefening). Dit lukt ook (deels) met koude spieren maar toch ga je forceren en dit kan zorgen voor blokkades zoals spierknopen/stressoren. Heb je blokkades? Daar gebruik ik een foamroller en massagebal voor!

Je spierdefinitie wordt beter

Spierdefinitie? Dat zal ik je uitleggen. Spierdefinitie houdt in dat je je spieren beter gaat zien, denk aan je blokjes op je buik. Door bijvoorbeeld actieve rekoefeningen te doen in je warming up zullen je spieren oprekken. Normaal gesproken worden je spieren namelijk korter en compacter door krachttraining.

Actieve rekoefeningen erbij doen om warm te worden voor je training zorgt er dus voor dat je spieren er beter uit komen te zien. Niet iedereen zal het hiermee eens zijn, maar dit is wel mijn ervaring en het kan zeker de moeite waard zijn om te doen.

Uitdaging?

Ben je toe aan een gezonde leefstijl en een gezond lichaam? Wil je ondersteuning in je voeding, training of mentale welzijn? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Door mijn manier van coaching en begeleiding kan ik je ondersteunen om weer de regie te pakken over je gezondheid en te blijven behouden! Om weer balans te ervaren tussen lichaam en geest.

Bericht me via Instagram (bodyenmindsucces) of stuur een mailtje naar balans@bodyenmindsucces.nl en ik zal je snel te woord staan en dan kijken we samen waar jij naar toe wilt.

Groet,
Jeff

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.